5 Февруари, 2017 08:38 1 078 6

Румънските управляващи отстъпват пред народа

  • румъния-
  • сорин гриндяну-
  • клаус йоханис
Румънските управляващи отстъпват пред народа - 1
Снимка: БТА/АР

Очаква се румънското правителство да се събере на извънредно заседание и да отмени спорното постановление за смекчаване на антикорупционното законодателство.

Президентът Клаус Йоханис определи това развитие на събитията като важна стъпка към нормализация на обстановката в страната.

Румънският премиер Сорин Гриндяну обяви в специално телевизионно обръщение, че ще бъде намерена юридическа процедура постановлението да не влезе в сила. Гриндяну планира обществени консултации по провеждане на правосъдна реформа.

До решението за отмяна на спорното посдтановление се стигна след близо едноседмични масови протести в цяла Румъния.

Същевременно лидерката на опозиционната Национално-либерална партия Ралука Туркан призова да се запази бдителност, тъй като, според нея, опасността не е отминала напълно. По думите й, необходими са допълнителни пояснения и публични гаранции, за да се сложи окончателно край на опитите да се спасят корумпираните политици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъстер

    9 0 Отговор
    Бравооо!Румънски приятели успяхте да смачкате крадливите си политици за пореден път Respect!Поздрави от България!Заслужавате да живеете по добре!А ние не заслужаваме нищо защото не сме народ!А мърша.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Пол

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дъстер":

    Не е точно така, Дъстър! Аз ти го казвам. виновни сме всички, че търпим неправдите, сеени от хора в системата навред. Защото причините са две - че, сме добри и си патим от разбойниците с това и че, онези, които излъчваме да не правят тия неща злини и да наказват злите често ни предават, съюзяват се за парици и власт и оплескват системата... ние повечето хора не сме лоши( Лошите са онези, които толерират злото, съучавствуват волно като участници или неволно като си затварят очите и извращават нещата... какво да правим ти кажи? Все гласуваме, а все ни предават? Ако направим война, ще избием куп народ, ще измрат и невинни, а после ако няма правилните хора на постовете пак ще е същото. Ето от столетия често алчни разбойници са на постовете налагащи простотиите си като Закони - князе, боляри, патриции, василевси, царе, паши, везири, гаулайтери, комсомолски и партийни секретари, чиновници, партии... как да застанат правилните хора? Ето аз от години плюя политиците да спрат, да оправят Законите и да се спазват справедливо от всеки и от тях, а те не им дреме? каква е гаранцията, че следващите няма да са като тези? заслужаваме повечето хора по-добър живот, но не ни позволяват да го живеем. Ако е за трепане, лесна работа. защо мислиш няколко пъти идваха астероиди към Земята? Исках като приближат местните паразити да видят какво ги чака и да спрат да се вземат за богоизбрани и недостижими... Нямаше да ударят, просто предупреждение... А какви неща още могат да станат,

    Коментиран от #4

  • 3 Пол

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дъстер":

    Искахме да предупредим местните паразити като елита тук и разни терористи, че не са нито безсмъртни нито недосегаеми, дори и с НЛО флотилии да летят..., а не да се унищожи живота. Всяко същество ако не е изверг и мародер е безценно само по себе си - човеци, сърни, треви, дървета, врабчета, славеи.... слонове. Просто исках тези горделиви самовлюбени тарикати да знаят, че нито са недосегаеми, нито са невидими за злодеянията им - виждат се от много същества в космоса.... И че не се забравят, дори и укрити от длъжностни лица. Исках да им покажа, че е справедливо да се оправят Законите по справедлив и за човека и за държавата и за растения и животни начин и че ако не знаят как, поне да чуят как? Че техните горделиви душици не са нищо повече от няколко секунди взрив и пепел...атоми. Ако не астероид могат да влязат в друга дупка могат да станат толкова неща, че бедна ти е фантазията. но това промени ли ги? НЕ? тогава защо да правим революция, да се стреляме с ченгета и охраната им, ако стане и следващите ако са като тези каква е ползата? Никаква! Ето това е проблема - почтенните справеедливи с чест хора не се допускат до постовете. Е, малцина сигурно има, но мафията е всесилна тук. ти кажи какво да правим? Как да се променят или свалят тези? Ако е за трепане, трепането лесна работа. но после? Какво после?
  • 4 меч с кръв

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пол":

    се калява и нищо не заслужаваш,защото си добър!Всяко постижение се извоюва и никой не дава властта,защото е поумнял за 1 нощ!!!
  • 5 Дъстер

    0 0 Отговор
    Има много добри българи които заслужават нормален живот първите протести бяха истински имаха енергия после обаче мършата ги провали като започна да ги определя като платени а те не бяха такива просто на хората им беше писнало от беззаконията и неправдите.После обаче тази енергия си отиде.

    Коментиран от #6

  • 6 Дъстер

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дъстер":

    Трябва да се създадът закони примерно когато народен представител е направил сделка неизгодна за България и държавата е ущетена с няколко милиона трябва да му се свали имунитета и да го съди безпристрастно прокоратурата.Трябва мажоритарно да може народа да избира този да този не а не както е сега.Незнам дали ще се оправи държавата ,но е добро начало не мислите ли.
Новини по държави: