5 Февруари, 2017 15:41 1 701 0

Още жертви на снежните бури в Афганистан

  • афганистан-
  • лавина-
  • сняг-
  • снежни бури-
  • загинали

При падането на нова лавина в провинция Парван са загинали най-малко 10 души

Още жертви на снежните бури в Афганистан - 1

Лавини отнеха живота на най-малко 26 души в Афганистан в събота, съобщи местната информационна агенция Кхама.

Обилните снеговалежи в страната предизвикаха множество лавини в планинските райони, като последната е станала в северната част на провинция Парван.

Според официални представители на местната власт, инцидентът е станал късно в събота вечер в областите Сиа Герд и Сурх Парса.

Шефът на регионалната дирекция към националната служба за бедствия и аварии Мохамед Амин Хайдари заяви, че лавината е разрушила и няколко къщи в двете области.

Хайдари предупреди, че има опасност от свличането на нови лавини, тъй като снежните бури продължават.

Информацията за последните смъртни случаи идва малко след като властите в страната съобщиха за смъртта на други 10 души, затрупани от лавина в североизточната провинция Бадахша.

Броят на жертвите за изминалите два дни се повиши на 38.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: