6 Февруари, 2017 15:33 2 208 1

Китайски кораби вбесиха Япония

  • китай-
  • кораби-
  • япония

Те са плавали край спорни острови

Япония обяви, че китайски кораби са плавали в японски води край спорните острови в Източнокитайско море, съобщи FMT News.

Три китайски кораба са плавали около верига от необитаеми острови. Те се контролират от Япония, но и Пекин има претенции над тях.

Това става само два дни, след като новият министър на отбраната в САЩ Джеймс Матис, обяви, че спорните острови ще бъдат охранявани от съвместните усилия на Вашингтон и Токио.

От Китай обявиха, че тези коментари създават нестабилност в региона. Смята се, че корабите са престояли в региона за около 2 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сноудън

    6 2 Отговор
    Росене, Йемен е нападнала Саудитска Арабия!
    Ракетите са паднали в западната част на Риад където се намира военната им база!
    Защо ми четат мислите тези Йеменци, сега и петрола може да прехвърли 100-те $!
Новини по държави: