7 Февруари, 2017 10:01 1 364 8

Германското разузнаване не откри доказателства за руска намеса

  • германия-
  • русия-
  • разузнаване-
  • бнд-
  • лиза-
  • доказателства-
  • намеса

Германските служби са разтревожени в месеците преди изборите

Германското разузнаване не откри доказателства за руска намеса - 1
Снимка: shutterstock

Германското външно разузнаване (БНД) не откри доказателства за намеса от страна на Русия във вътрешните работи на страната, съобщи „Зюддойче цайтунг“.

Службите близо една година се опитваха да си отговорят на важен въпрос – действа ли дългата ръка на Кремъл на немска територия?

Разузнаването не е открило преки доказателства за тази теза, няма и доказателства за предприета руска кампания за дезинформация, се казва в доклада, който е от близо 50 страници.

Канцлерът Ангела Меркел разпореди разследване след случая „Лиза“, който обтегна отношенията между Берлин и Москва. Първоначалната информация бе, че 13-годишното момиче с руски корени е било изнасилено от бежанец. По-късно стана ясно, че това не отговаря на истината.

Родиха се съмнения, че Русия може да е режисирала протестите, надигнали се след това. Последваха и дипломатически стрели между двете страни. Германия призова Русия да не политизира случая.

Германските служби са разтревожени в месеците преди ключовите парламентарни избори, че може да има външни кибератаки и опити да се повлияе на общественото мнение.

В доклада на разузнаването се казва, че Русия е тръгнала по „път на конфронтация“ срещу Германия от 2014 година, а Sputnik News и RT Deutsch са „оръжията“ й в тази посока. Към момента обаче няма доказателства, че Русия се меси в делата на Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    9 0 Отговор
    Алжирското външно разузнаване не откри доказателства за намеса на Русия във вътрешните работи на страната. Всичко лъжа и измама заявиха алжирските разузнавачи.
  • 2 Kcaniba

    13 0 Отговор
    Ахахаха!!!
    За смента на това , полрвината от управляващите в Германия, са агенти на САЩ!!!!
    Баба Фрау си е направо пета колона!!!
    Уикилиикс и Сноудътн отдавна всичко разкриха, а управляващите от 1 година са на лов за вещици!!!
    Прах в очите и харчене на бюджети!!
    Руска намеса!! Руска следа!! Руска агресия!!
    Това са въображаими страхове за плашене на раятя и точене на пари!!!
  • 3 ЯЗЪК БРЕ

    11 0 Отговор
    Ааааа как така бе-я питайте нашите"експерти" в форума-стоян-деса "то" ....Диди...психото ссс....и още няколко козяшки лизачи-те ще ви обяснят че има руска намеса.....даже и във галактически мащаб......
  • 4 goni

    12 1 Отговор
    Явно в Германското разузнаване работят пълни некадърници!:) Виж щатското как откри намеса на Руснаците, а Германското не може!:) Може, може!:) Всички Германски разузнавачи да бъдат преназначени на селскостопанска работа, а на тяхно място да дойдат кадърни хора от ЦРУ!:) Същите дето подслушваха телефона не само на Меркел, а и на който им падне!:) Само Путин не се е оплакал че са го подслушвали, ама те тия са такива!:) Смятат за изключително унизително да се оплакват!:)
  • 5 ссс

    5 6 Отговор
    Ам чи кък да открият, като немските разузнавачи са двойни агенти!
  • 6 марсианец

    6 1 Отговор
    И при нас няма руска намеса, нещо се мъти от македонците, но работим по въпроса.
  • 7 Гост

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Русия е тръгнала по „път на конфронтация“ срещу Германия от 2014 година

    А стига бе. А кой тръгна с рогата (санкции) напред?! А ако се вземе предвид друго публикувано във Факти.бг, колко хиляди негативни статии за русия има от западните страни?

    Браво на хората имащи власт. аз не бих издържал на некорекното и двулично международно отношение към родината ми и као имах потенциалан а русия , щях да запаля света. един път и за винаги. да се знае...
  • 8 Кьде сте бре

    9 0 Отговор
    Къде си Диди...нещо по въпроса???...ами онова"чудо"ТО...--Стоян Георгиев няма ли да се изкаже по въпроса??????????
Новини по държави: