8 Февруари, 2017 10:20 1 833 24

Купони за храна за бедните в Русия

  • русия-
  • храна-
  • бедни-
  • купони
Купони за храна за бедните в Русия - 1
Снимка: БТА/АР

През 2017 г. руските власти ще въведат в страната купони за храна, съдържащи определен брой точки. Новата програма ще струва на държавата 240 милиарда рубли - около 4 милиарда долара, пише онлайн изданието "Газета", цитирано от Би Би Си.

Електронният вестник помества обяснения на Денис Мантуров, руския министър на промишлеността и търговията. Купоните ще осигурят на малоимотните възможност да купят храни, които преди не са могли да си позволят - прясно охладено месо, прясна охладена риба, пресни зеленчуци. Натрупване няма да има - точките, неизползвани през даден месец, ще "изгарят".

Според експерти програмата изглежда странно. Икономисти смятат, че с такива въпроси трябва да се занимава не промишленото ведомство, а министерството на труда и социалната защита.

Замисълът на промишленото министерство напомня американската Food Stamp Program (програма за преференциални покупки на хранителни стоки). Ведомството предлага да подкрепи промишлеността, а не населението, защото програмата ще принуждава хората да купуват определени видове храни.

Бедните нямат особен избор, те бездруго не купуват сосове "песто" и други деликатеси. Доколко ще бъде подкрепена руската промишленост е загадка, твърдят руски експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 справедлив

    11 3 Отговор
    Че това новина ли е...в САЩ тази система работи вече години наред.Браво за отношението им към бедните-а не потупване по рамото.

    Коментиран от #3

  • 2 РЕАЛНО

    9 3 Отговор
    Американският способ да си вдигнат собственото производство.Според мен всички страни трябва да въведът тази система-но не всички могат да си го позволят.
  • 3 ссс

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "справедлив":

    В най великата страна в съвременния свят (по думите на трола бай ган4о от съседната новина) няма и не може да има бедни. Новината е обамовска пропаганда.

    Коментиран от #4

  • 4 Везнев

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    Бедни има навсякъде-но не това определя дали си велик или не--това не е критерии.И Рим е бил велик..-с милиони роби.И САЩ са велики с 17% бедни...И Китай са велики с 18% бедни....--бедността не е порок!!!

    Коментиран от #7, #18

  • 5 misli posle govori

    9 1 Отговор
    Странно е друго, изхвърлянето на милиони тонове храни от хипермаркетите, докато в света гладуват 1.5млрд. души
    Нали, ако увеличим мащаба, разбира се

    Коментиран от #6

  • 6 РЕАЛНО

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "misli posle govori":

    Няма нищо странно-странно е за теб и мен-защото още имаме остатъци на морални и човешки ценности...а за корпорациите и пазарната икономика това е нормално...-нарича се"освобождаване от губещи активи"..-на кой му пука че някъде си гладуват--капитализъм пич...
  • 7 ссс

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Везнев":

    А ве не е пророк, но и не е повод за гордост, нали ? Аз съм на друго мнение внлика е тази страна където всички са що годе с равни права където числото на бедните е ничтожно малко. А такива страни има !

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Везнев

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "ссс":

    Не се заблуждавай-лично съм виждал в богати страни как хората спят на улицата,просят,или се редят пред кухните на някоя благотворителна организация.А аз съм бил в доста държави по-света.Дори и в Швейцария съм виждал живеещи под мостовете.И отковорът на въпроса защо е така е много прост-хората са различни и някои от тях немогат да се конкурират за"място под слънцето" във системата на пазарната икономика за притежание на работно място....

    Коментиран от #10

  • 9 ььььььььь

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "ссс":

    За гладния няма такова понятие като --горе-долу--има само едно-гладен съм.

    Коментиран от #14

  • 10 ссс

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Везнев":

    Няма значение Швейцария- мейцария, бедни има навсякаде, къде по малко, къде по много...) Но, Швейцария няма претенции да е НАЙ ВЕЛИКАТА В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ, както ни представя Русия поредния руски трол бай ган4О, нали ?

    Коментиран от #11, #13

  • 11 кроко

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "ссс":

    Бай ти ганчо нищо не ти представя, проблема си е в твоя телевизор! Гледай си Швецията, дето ти се иска да си бил роден и стига се пени.

    Коментиран от #16

  • 12 НЕЛИ

    5 9 Отговор
    русия е държавата с най голямо социално неравенство в света. олигархична москва с кремълска юдейска олигархия и народ във бедност и алкохолизъм

    Коментиран от #15, #22

  • 13 Везнев

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "ссс":

    Мнението на Б.Ганчо не е миродавно...но е факт че Русия е сред свръх държавите в света които решават съдбата на целият свят-харесва ли ни на нас това или не..Не е тайна че има няколко центъра на абсолютната световна власт където се решава съдбата на всички нас-Кремъл,Б.Дом,Брюксел и в последно време Пекин-Защо е така?-еми има много обективни причини-но първата е (а така е от векове) военната мощ------това е първопричината за критерия "велика държава"! Докато Б.Дом и Кремъл са горе-долу еднакви по ядреният потенциал----мира е сигурен.Това се нарича ядрено сдържане и гарантира нашето бъдеще.Затова и етикета " велика сила" е лепнат на тези две държави...
  • 14 ссс

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "ььььььььь":

    Темата богат-беден, гладен-сит, или кой е много беден, а кой не много, е доста интересна, понеже има богати дето се смятат за бедни и на обратното...)) Така, че ако вземем да спорим по този въпрос ще падне яко писане на фермани, та затова и нямам голямо желание да се захващам.
  • 15 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "НЕЛИ":

    Най-голямо соц.неравенство има в САЩ-1,3 % от населението на САЩ притежава повече богатство от 92% от американците-факт за който даже в Сената на САЩ се говореше.

    Коментиран от #19

  • 16 ссс

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    Никъде не съм писал, че искам да съм бил роден там някъде си, това са си лично твои измишльотини същите кът на братчед ти бай ган4о. А аз си спазвам правилото : Где родился там и пригодился ! Ако ти трябва превод, обади се ще те отворя.
  • 17 Бравос

    1 3 Отговор
    Считам че комунизмът е дошъл на истина. Ихуууу всичко безплатно ще бъде. Напредъкът е огромен , привет , евала братушки,.
  • 18 русофил

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Везнев":

    Да 17-18... но 40-50?
  • 19 русофил

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "РЕАЛНО ми писна от спама тук":

    То и в цял свят е така ! Но бедните в САШ се радват на безплатно здравеопазване и социални помощи които се равняват на средната заплата в Русия ! Така че разслояването на едно общество не е сериозен порок!!!

    Коментиран от #20, #24

  • 20 тролей шорошки

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "русофил":

    Точно за здравеопазване в САЩ не говори-че над 30 милиона в САЩ са без здравеопазване...

    Коментиран от #21

  • 21 русофил

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "тролей шорошки":

    Преди Обама!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Трол

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "НЕЛИ":

    Е откъде ти дойде това ВЪВ:
    Публикувано във факти.бг: народ във бедност и алкохолизъм.
    Да беше добавила и неграмотност, та характеристиката ти да е пълна.
  • 23 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "русофил":

    И какво толкова велико направи обанана: задължително здравно осигуряване, което в страните от източния блок, вкл. България и Русия, го има от време оно! Нещо друго можеш ли да кажеш за сравнение, или само празни приказки си смучеш от пръстите, а тролче?
  • 24 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "русофил":

    Освен това, колко пъти да ти набиваме в тролската тиква, че няма смисъл да сравняваш по абсолютна стойност заплати и помощи в различни държави? Сравнява се покупвателната стойност на парите!
    Ти пак с тъпите лъжи като от минали ден: като трябва да оплюеш колко лошо е било през комунизма и ревеш че не можело да се излиза никъде; обаче щом трябва да хвалиш бат бойко тиквата: аууу, толкова тирове никога не са излизали през границата! А какво е правел един некадърен бедняк на границата, ако не е можело да се излиза през комунизма?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания