8 Февруари, 2017 19:35 973 3

Осъден терорист избягал от Белгия

  • белгия-
  • терорист-
  • избягал

Той е свързан с атентатите в Брюксел

Приятел на един от терористите, извършили серия от атентати в Брюксел, е успял да избяга от Белгия, въпреки издадена срещу него присъда за тероризъм, съобщи Straits Times.

Халед Хатаб е бил приятел на Наджим Лашаури, който се взриви в летището в Брюксел през миналата година. Хатаб беше осъден на 7 години затвор за съучастие. Той обаче беше оставен на свобода преди разглеждането на детайлите около присъдата му.

Той е бил арестуван в Турция. Според експерти Хатаб е искал да избяга към Сирия. От Брюксел вече са поискали неговото депортиране.

Хатаб е на 26 години. Той е бил арестуван през 2014 г., след като се е върнал от Сирия. След това през 2016 г, във връзка с атентатите в Брюксел.

Все още не е ясно как е стигнал до Турция. Очаква се депортацията му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 1 Отговор
    Никакъв шенген, дори трябва да въведем визи за навлеци от Белгия, Франция и може би още 1-2 страни като Великобритания и Германия. Тоя боклук е минал през България за да стигне до Турция - колко му е утре да дойдат такива като него и да направят някой атентат. Ако съумем да запазим не само България, а целия Балкански полуостров чист от тази измет, хората ще започнат да се ръщат в родините си и ще се оправим по-бързо и по-лесно. Да не говорим че и нормални хора от запад ще търсят спокойствие и сигурност.

    А нашите либерални, като деси-стоян дето се радваше на далаверата че ни дават пари за да ги населваме, да хващат пътя към френските гета, там да им се радват от първо лице!
  • 2 шшш

    0 0 Отговор
    все за свине говорим,представители на най мирната религия от идил-миндил , обаче ислям е мир..като убиеш майка си за това че облякла по цветна дреха от черното и това само незначителни подвизи на тези изроди от ислямска държава ...аллах акбар барабар
  • 3 емо73канар

    0 0 Отговор
    Ами пратете ония Белгийски гей социалист да го върне.
Новини по държави: