Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 07:09 1 446 2

Британският парламент одобри Brexit

  • великобритания-
  • brexit-
  • парламент

Остава той да бъде одобрен и от Камарата на лордовете

Британският парламент одобри Brexit - 1
Снимка БТА/AP

Камарата на представителите в британския парламент одобри проектозакона за започване на преговори за излизане на страната от ЕС, съобщи Би Би Си.

Предложението беше подкрепено с голямо мнозинство, като в негова полза гласуваха 494 народни представители. Срещу него гласуваха 122 представители.

Сега остава предложението да бъде одобрено от Камарата на лордовете, където се очаква по-оспорвано гласуване. Ако то мине и там, Великобритания ще може да задейства Член 50 от Лисабонския договор.

Британският премиер Тереза Мей вече обяви, че иска да започне преговори за Brexit през март. Тя вече призова народните представители да зачетат гласуването на референдума от миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Браво
  • 2 goni

    1 0 Отговор
    Еее! Стига бе! Това е Долната Камара дето са само селяни!:) Ще видите как Лордовете извъобще няма да гласуват за подобна простотия!:) А, ако мине са виновни Путин, Руснаците, сушата, кишата и международното положение!:)
Новини по държави: