Тема: Украйна

9 Февруари, 2017 12:17 4 313 10

Украйна купувала от Русия двигатели за БТР - и

  • украйна-
  • двигатели-
  • русия
Украйна купувала от Русия двигатели за БТР - и - 1

Украйна купува от Русия двигатели за БТР - и. Сделката става факт благодарение на посредничеството на молдовски фирми. Това разкрива разследване на Следствие.инфо.

През 2014 г. президентът на Украйна Петро Пооршенко забрани всякакво сътрудничество във военната сфера в Русия. Това ембарго не се спазва и от време на време в медиите изтича информация за неговото нарушаване. В края на 2016 г. украинските журналисти разкриха, че „Укринмаш“, която е част от военнопромишления комплекс на Украйна – Укроборонпром е използвала услугите на британски посредници, за да купи руски гъсенични вериги и двигатели за своите БТР – 70. От Укроборонпром отрекоха изнесените данни.

Разследващите журналисти все пак показали документи. От тях ставало ясно, че молдовска фирма е купила от КАМАЗ 20 двигателя. При доставката им в Молдова те са препродадени на друга фирма, а тя на германска компания. Последната пък ги внесла в Украйна и ги продала на украинския военен комплекс.

След незаконната анексия на Крим от Русия и разпалването на локалния конфликт в Донбас, Украйна засили развитието на своя военнопромишлен комплекс, припомнят специализираните издания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    15 9 Отговор
    Укрите не въведоха ли санкции срещу руската агресия!?
    Тцтцтцтц
    Вече и заводите ли пропиха незалежните нацита!!???

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Е та именно това е демокрацията, де! Да скарат Украйна с Русия, най-големия им търговски партньор и после да им продават руски стоки с петорна надценка!
  • 3 Ярослав Станчев

    25 7 Отговор
    Що не им подарят БТР-и братята им американци,ми купуват от руснаците?Колкото на нас ни подариха самолети,а то не бяха обещания и лъжи,само и само да се намърдаме в НАТО.Е,сега сме в НАТО и на практика нямаме армия.
  • 4 Kcaniba

    5 12 Отговор
    Тцтцтц молдованите значи и те предатели уж бяха с Русия шури-мури а те продават двигатели на украинците. Аман от такива приятели всеки гледа келепира. Не струва руско-молдавската дружба за нищо , турско-руската дружба е съвсем друга работа.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 некойси

    7 2 Отговор
    Това ми напомня как кока-кола е изобретила фанта за да може да продава продукта си в нацистка германия. Продавали са си взаимно оръжие и боеприпаси въпреки военния конфликт, а войници от 2-те страни са мряли като мухи.
  • 6 ссс

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    ся като влезнат Украинците в ЕС и НАТО ще потекат реки от масло и мед! Няма да си купуват руско, ще купуват само американско че най-добро и през още повече посредници, че така по-евтино!

    Коментиран от #8

  • 7 украински селяндури

    7 2 Отговор
    СМЕШНИЦИ!
  • 8 Kcaniba

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "ссс":

    С какво ще купуват?
    Не ставай смешен!!
    Външният им дълг е най големият на Евразийският континент!!!!
    На единственият си пазар, те са наложили икономически санкции!!!
    Имат гражданска война!!!
    Като цяло са пред разпад!!
    Ти къде ги виждаш тези розови перспективи!!!????
  • 9 Kcaniba

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Молдовани, украинци...
    ТцТцТц
    Ти за какво изобщо пишеш!!??
    Те имат толкова независима политика и поле за действия, колкото ти - тролче имаш мисъл!!!!
  • 10 Гиви син Зураба

    2 0 Отговор
    Ми от кой да ги купи от Хамерика!!!!!Украйнски евреи!!!
Новини по държави: