11 Февруари, 2017 16:12 997 3

Фалшивите новини убиват мозъци

  • тим кук-
  • фалшиви-
  • новини

Тим Кук призова за информационна война срещу нереалните информации

Фалшивите новини убиват мозъкът на човека и е нужна сериозна кампания, за да се справим с този феномен.' Това заяви изпълнителният директор на Apple Тим Кук, цитиран от „Дейли Мейл“.

Според него правителствата трябва да започнат информационна война срещу фалшивите новини. В същото време той настоява бизнесът да разработи приложения, които да ограничават разпространението на такъв тип информации.

Живеем във време, в което някои хора гонят повече кликове, а не повече истина. По някакъв начин това убива мозъка на човек“, заяви Кук.

Той коментира и излизането на Великобритания от ЕС.

Смятам, че ще има някои трудности. Великобритания обаче ще се оправи. Не просто ще бъде добре. Тя ще бъдат още по-силна. Това е залегнало в нейната култура“, заяви бизнесменът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    5 1 Отговор
    имало ли в Ирак химическо оръжие ,както твърдяха всички западни медии--не, значи това са фалшиви новини и „Дейли Мейл“ също го твърдяха--който плаща поръчва музиката. Или фалшиви ли са новини ,когато всички наричат -имигранти с друга дума " бежанци" -ФАЛШИВИ МЕДИИ СТЕ
  • 2 кроко

    5 1 Отговор
    Затова ли краварските тролове са толкова ограничени - щот цял ден преписват лъжи от сайт в сайт! Чухте ли ве, да се спрете малко тука да ви набием канчетата, да ви се появят малко гънки и тогава продължавайте!
  • 3 ууу

    0 0 Отговор
    значи всички новини свързани с БГ-правителство и парламента са фалшиви ,защото бая мозъци са убити от техните лъжи, а останалите близо 2млн.българи напуснали държава за да спасят мозъците си от такава перспектива..
Новини по държави: