Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Февруари, 2017 12:28 4 248 32

Украйна изсипа дъжд от снаряди срещу Донецк

  • украйна-
  • снаряди-
  • донецк

Има информации за разрушения

Украински военни са обстрелвали с тежка артилерия райони в Донецк, съобщи ТАСС.

Използвани са били оръдия и миномети. Информацията е от източник от ДНР. Бомбардировките са станали в късните часове на вчерашния ден. Ударите са били насочени в района на селищата Старомихайловка и Александровка. Има информации за две разрушени къщи.

Според RT става въпрос за 438 случая на обстрел. По-рано бе съобщено, че украинската армия е предприела обстрел по западните покрайнини на Донецк и околностите на Ясиноватая с танкови и артилерийски оръдия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    35 5 Отговор
    Ей това вече не хубав, крайно време е двата братски славянски народа да приключат с тази братоубийствена война.

    Коментиран от #3

  • 2 Russia

    20 5 Отговор
    Хватит убивать.
  • 3 Kcaniba

    29 11 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    какво му е хубавото на новината!!!
    Че хунтата в Киев нарича братските си народи от ЛНР и ДНР - сепари и терористи!!??? Дори в официалните медии, те не говорят за загинали мирни жители - православни украинци, руси, казаци и т.н., а изключително за вороги и терористи!!!
    Време е слепите малороси да прозреят, кой ги упралява!!
    Кой им е сптретнал преврат - Евро мегдан!! Кой е врагът за хората в т.нар. USраина!!??? Жителите, братя по кръв и вяра или продажната върхупка олигарси и всекви детоубийци западенци, бандеровци, ОУН, УПА!!!???
    Украина е създаедена в кървища от болшевиците, жидовският коминтерн (както и Македония впрочем), Ленин, Сталин и Хрушчев!!!
    В кръв и ще се разпадне - изкуствено раково образование, унищожаващо двата братски, славянски, православни народа!!!

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Реално

    36 8 Отговор
    Чист фашизъм-подкрепен най вече от САЩ....

    Коментиран от #5

  • 5 Павел

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    И аце и Плевнята подкрепят хунтата на Порошенко. Но чудното е, че уж сме приятели с Киев, а не признават дипломите на частния местен Киевский Славистичны Институт? Ето това е парадоксалното в ненормалната бюрократична кочина тук - хем сме официално в легални приятелски отношения, хем бюрократите невзели бонуси подкупче не признават дипломите като легитимни? Ей тва вече не го схващам? тоест, не разбирам докога такива паразитни бюрократи на постовете няма да са изправени пред стената заради вредите си към нас БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД - БЪЛГАРИЯ? това вече и ванга едва ли знае?
  • 6 Kcaniba

    12 12 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    И двете хунти , московската и киевската трябва да прекратят братоубийствената война.
  • 7 Реалити

    20 7 Отговор
    Къде са сега държавите под Минскското споразумение. Тежката артилерия изтеглена далеч от района на бойните действия. Кой пак дърпа дявола за опашката. Сега украинците като ядът дървото за пореден път , и ги затворят в някой чувал, и ги разходят като мечки по площадите на Донецк и Донбас, да няма пак Русия това ,Русия онова. И на украинските мъже не им се мре, но и насила ги карат. На въпрос към укр. пленници,защо сте тук и те отговарят. Получихме повиквателна един път,получихме повиквателна втори път, и на третият път дойдоха насила и ни отведоха от къщи, иначе защо да идвам да се бия,имам жена и две деца.
  • 8 кроко

    13 8 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Е те точно заради такива войнствено настроени като теб стават войни и заради такива като теб загиват мирни хора. Защо ве пъзльо не отидещ там да се сражаваш срещу хунтата ,вместо по цял ден да седиш пред компютъра :

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    17 7 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    ссс, много ли ти е весело да си говориш сам със себе си?

    Айде като си толкова отворен, иди ти доброволец в Украйна да се бориш срещу "хунтата" в Русия!

    Коментиран от #11

  • 10 гост

    21 8 Отговор
    Е украинците стрелят но санкциите пак за Русия.Хвала на насадената американска демокрация и брюкселска порнография.Мноооого долари се превеждат по сметки на евроуправници.
  • 11 кроко

    16 5 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Виж какво ссс, аз не съм за война аз съм за мир , а и като си толкова "умен" прав ти път , върви и воювай само , че имай предвид там не стрелят с клавиатури , а с истинско оръжие.
  • 12 666

    17 4 Отговор
    Тия май не ги интересуват много споразумения разни. Говорят за спазването им само когато им отърва. Време е ЕС и САЩ да наложат санкции на Украйна. Ама защо ли не го правят.....? Защо ли поощряват избиването на цивилни? Втълпяват ни, че видиш ли Русия е виновна за това. Като се замисли човек.... има ли по-виновни от ЕС и САЩ за касапницата в Украйна?
  • 13 Фашист

    5 10 Отговор
    А ми руснаците да не се крият в населените райони между блоковете и от там да обстрелват украинската армия същите имат антиартилерииски радари и им го връщат в точност до 5м.и рашките се на.ират.

    Коментиран от #14, #18

  • 14 извънземен

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Фашист":

    Ииии, верно!!! А що до сега не са ги избутали от позициите им?

    Коментиран от #15

  • 15 кламерчето

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "извънземен":

    САЩ им бяха предоставили 3 такива радара в началото на втората им офанзива. 2 от тях бяха унищожени след 7 дена, а 3-я попадна в ръцете на опълченците от ДНР, след успешна контраатака- информация има в нета.
  • 16 Фашист

    3 7 Отговор
    До кламерчето тези радари за които говориш бяха антиминометни с малък радиус после пролетта на 2016 им дадоха няколко десетки против рзо и артелирииски боеприпаси.даже американците модифицират настроиките на gps да открива и засича само до руската граница.и един съвет чети и независими източници не само руска пропаганда.
  • 17 Бай хой

    13 3 Отговор
    Какви глупости пишете не е истина. Още едно време когато аз служих в БНА нашите АИР засичаха стрелба и попадения и даваха координати или корекция на огъня до 3 минути. И това преди 35 години. Сега съобщавате за подобна техника като за някаква си новост. А ние още тогава отработвахме стрелба и незабавна смяна на огневите позиции. Така действаха и миналата година в усрайна. А мличките ми козячета рийшли щяли да победят с методи от ВСВ.
    Стрелбата по цивилно население умишлено и по време на примирие се нарича военопрестъпление.
  • 18 нази

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "Фашист":

    Последните снимки в този сайт бяха на украински танкове между жилищни блокове. Така че ти си свери часовника.
  • 19 Мършата

    3 7 Отговор
    Обстрелването на граждански обекти е безусловно престъпление и безспорно трябва да бъде осъдено! Но за съжаление, великите геополитически сили, проявяват двойни стандарти, ставайки съучастници на тези престъпления! Явно някои сили имат нужда от тази война, която на всички е ясно, че няма да се реши по военен път! Аналогично е положението и в Сирия, повечето сирийци не искат Башар Асад да им бъде президент, и той не трябва да им бъде!
  • 20 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    тва е поредния виц.дъжд от снаряди е разрушил две къщи ,няма ранени и убити въпреки че е станало вечерта когато хората би трябвало да са си в къщи.тва като вица за бореца уцелен от 12 куршума в главата но мозъка не му бил засегнат :))))))!нека пуснат кадри от авдеевка да видят дъжд от снаряди и цялото селище на мармалад.
  • 21 681 БЪЛГАРИЯ

    2 7 Отговор
    И едните и другите са б....ци да са управят ! Болима мен сайдера ! Важно България да е добре !
  • 22 Kcaniba

    5 5 Отговор
    681
    Тя България е най добре!!!))
    Скоро и в УСраина така!!!
    Производство клонящо към нулата!!!
    Домати от Гърция
    Краставици от Турци
    Лук и картофи от Франция
    Чесън от Испаел...
    Гастербайтерите хранят пенсионерите
    ....
  • 23 tost

    2 4 Отговор
    USA + Украйна = USрайна .
  • 24 гост

    5 6 Отговор
    Русия е агресор иска да превземе и да си върне СССР ! Но може накрая да го издуха знаете лакумията до къде води . Украинците са си прави това е тяхна земя да не са я давали едно време руснаците .
  • 25 Васичка Атанасова

    6 6 Отговор
    РУСНАЦИТЕ СА АГРЕСОРИ В УКРАЙНА
    ВЪН НА ВСИЧКИ УШАНКИ ОТ ТАМ
  • 26 Диди

    4 5 Отговор
    Путин е виновен за това което стана в Украйна.Тези два народа се намразиха.Украинците се борят за тяхната родина,да се отърват от руснаците-агресори.Русия е агресор.

    Коментиран от #27

  • 27 кроко

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Диди":

    Можеш и по-неадекватен коментар да напишеш, постарай се!

    Твърденията ти са също толкова състоятелни, като тези за руската пропаганда: в цяла Европа има само американски/сороски НПО-та, които дават пари на измислени медии, сайтове и институти, обаче за теб руснаците правят пропаганда!!!

    Айде скривай се за лека нощ!
  • 28 Диди

    2 2 Отговор
    Ало Кроко,ти кой си,че да ми казваш да съм се скрила?Нещо с главата не си добре явно.А че има руска пропаганда в цяла Европа,е безспорно.Само ти русофиле не си го разбрал или се преструваш?

    Коментиран от #29

  • 29 кроко

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Диди":

    Ало, Диди, добър вечер! Аз съм "твойта леля"!

    Забравих че освен "мога повече да напиша, но нямам време" и "вие само можете да обиждате", имаш и трета реплика "кой си ти да ме поучаваш"!

    Айде сега скривай се, под завивките, примерно ;)
  • 30 Диди

    2 2 Отговор
    Кроко не ме занимавай с глупости.
  • 31 димо

    3 1 Отговор
    вие любящи росия мислите ли че украинците са забравили избитите иурели от глад около 7 милиона украинци от руските комунисти начело със сталин
  • 32

    0 0 Отговор
    Брат срещу брата ръка вдига и няма кой да ги разстърве.
Новини по държави: