13 Февруари, 2017 16:02 1 333 1

Непосредствената заплаха за Калифорния е преминала

  • язовир-
  • заплха-
  • калифорния

Все още обаче ситуацията продължава да е рискoва

Непосредствената заплаха за  Калифорния е преминала - 1
Снимка: БТА/АP

Непосредствената заплаха от пробив в стената на язовир в Калифрония е преминала, съобщи LA Times.

Въпреки това заповедта за евакуация в някои райони на Калифорния все още остава. През последния ден бяха евакуирани около 188 000 души. Това стана, след като властите в щата обявиха, че пропукването в язовирната стена може да доведе до наводнение. Пропукана е стената на язовир Оровил.

Стената има височина от 230 метра. Тя е строена между 1962 и 1968 г. Има притеснения за евентуални наводнения на градове, намиращи се в близост до стената.

Това е първият язовир в САЩ, в който има подобна извънредна ситуация през последните 50 години. Неговите оператори са изпуснали 2830 куб. метро вода от главния преливник.

В петък губернаторът на Калифорния Джери Браун поиска властите да обявят бедствено положение. В градчето Оровил има население от 16 000 души. То се намира на 105 км. северно от Сакраменто. На евакуираните хора име е било казано да тръгнат на север,. Работите по стената продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.