Last news in Fakti

13 Февруари, 2017 17:38 8 955 0

Предотвратиха опит за убийство на грузинския патриарх

  • грузия-
  • опит-
  • патриарх

Шокиращ случай в Грузия

Предотвратиха опит за убийство на грузинския патриарх - 1
Снимка: БТА/AP

Полицията в Грузия е арестувала свещеник, за който се смята, че е планирал убийството на грузинския патриарх, съобщи Sputnik.

Задържаният е протоерей Георгий Маламадзе. Той и бил зад заговор зад патриарх Илия II. Маламадзе е бил заловен да се качва в самолет до Берлин. Там патриархът е трябвало да бъде опериран от жлъчно заболяване.

Името на патриарха не се споменава в обвинението. Казва се обаче, че Маламадзе е искал да убие високопоставен църковен служител. Грузинският премиер обаче разпореди увеличаване на охраната на патриарха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА