16 Февруари, 2017 08:00 1 227 1

Чърчил вярвал в извънземни

  • уинстън чърчил-
  • извънземни-
  • статия

Откриха непубликувана статия на британския премиер

Чърчил вярвал в извънземни - 1
Снимка: Shutterstock

Учени откриха непубликувана статия на бившия премиер на Великобритания Уинстън Чърчил, съобщи NBC News.

Материалът е бил написан през 1939 г. Той е озаглавен „Сами ли сме във Вселената“. В нея той разсъждава върху възможността за извънземен живот. Оказва се, че някои от идеите му са доста напредничави и вече изследвани от учените. Той предполага и възможността, че планети извън Слънчевата система може да имат вода и дишащи атмосфери. Това откритие е направено чак през 1990 г. Документите са били открити в Националния музей на Чърчил във Фултън. Вероятно материалът е трябвало да бъде публикуван в изданието „ News of the World Sunday“.

В материала Чърчил разсъждава, че е твърде малко вероятно хората да са единствените живи същества по рода си. Според него всички живи същества, които познаваме, имат нужда от вода, а такава има в изобилие в космоса. Той отбелязва, че повечето планети в Слънчевата система са твърде горещи или студени, за да има живот на тях. Той описва Марс и Венера като планети, за които само има евентуална възможност за живот.

„Есето на Чърчил е пример, за това как можем да видим плодовете на технологията и науката като нещо от съществено значение за развитието на обществото.

С оглед на политическата ситуация, настоящите лидери трябва да вземат пример от Чърчил и да си назначат научни съветници“, заявява астрономът Марио Ливио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    4 2 Отговор
    Не ме интересува Чърчил! - Той е известен с омразата към България, така че всякаква информация с него е подигравка със страната ни!
    Изключително лош подход!
Новини по държави: