Last news in Fakti

18 Февруари, 2017 12:03 923 5

Меркел иска запазване на ЕС и НАТО

  • ангела меркел-
  • мюнхенска конференция-
  • нато-
  • ес-
  • германия-
  • укрепване-
  • канцлер

Канцлерът призова за обща борба за укрепване на алиансите

Меркел иска запазване на ЕС и НАТО - 1
Снимка: БТА/ AP

Канцлерът на Германия Ангела Меркел подчерта необходимостта от запазване и укрепване на многостранните структури като НАТО и Европейския съюз, съобщи „Вашингтон поуст“.

Меркел каза това по време на речта си на Мюнхенската конференция по сигурността, която ще продължи до неделя.

Германският канцлер заяви, че съвместните действия правят всички по-силни. Според нея обаче може да се направи повече в тази насока.

„Убедена съм, че си заслужава да се борим за общите си международни многостранни структури, но трябва да ги подобрим на много места“, заяви Ангела Меркел.

Тя добави, че Москва и западните страни имат общ интерес да се борят срещу тероризма и терористичните заплахи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 13 Отговор
    Казах ли ви аз че само Меркел ще ни изкара от калта ?

    Коментиран от #2

  • 2 Kcaniba

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Кроко гейропче подло престани тиказах да спамиш.
  • 3 да го кажем направо

    16 1 Отговор
    Щом вече открито и Меркел говори за запазване на Е.С. значи нещата със съюза са плачевни.До вчера бюрократите от Брюксел ни убеждаваха че в Е.С. всичко е тип-топ....а сега призиви за запазването му.Че чак сега ли прозряха че Е.С. умира...че Е.С. се превърна в бившият СССР със огромна и никому не нужна бюрокрация-която издава само безумни заповеди в разрез с националните интереси на страните членки...Че Е.С. отстоява и налага ценности,които са тотален разрез със традиционните човешки и семейни ценности...че издигнаха в култ либералното безумие и мулти-култито,както навремето комунистите издигаха в култ тяхната идеология....Еми няма бъдеще в този си формат Е.С...-а както се вижда не искат и да се реформират брюкселските чиновници--затова Е.С. отва на бунището на истрията...
  • 4 no name no face no number

    7 2 Отговор
    Aко ЕС не се освободи от робството на САЩ налагано чрез НАТО не виждам светло бъдеще. Сега все още няма смели европейски политици които да отстяват интересите на Европа. В момента ние служим тоест сме слуги а не партньори на САЩ. Когато ЕС има собствена армия и независима политика тогава има шанс и да оцелее. Докато е като разграден двор и всеки прави каквото си поиска и единствените боеспособни звена са базите на САЩ до тогава ЕС няма да има бъдеще. Аз предлагам моля подкрепете ме нека направим европейски референдум. Нека народа на Европа реши ако все още има демокрация. Да има НАТО ИЛИ ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ независима армия.
  • 5 Voz

    7 0 Отговор
    Вече е късно
Новини по държави: