Last news in Fakti

19 Февруари, 2017 16:15 777 0

Ренци подаде оставка като партиен лидер

  • матео ренци-
  • италия-
  • оставка-
  • демократическа партия-
  • лидер

Ренци обяви решението си на партийна конференция

Ренци подаде оставка като партиен лидер - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият италиански министър-председател Матео Ренци подаде оставка като лидер на Демократическата партия, съобщи „Ла Стампа“.

Той обяви решение – което бе очаквано – на партийна конференция. Ренци си остави вратата отворена за възможно връщане.

Италианският политик оправда оставката си с желанието за „свеж и силен“ старт преди следващите парламентарни избори.

Матео Ренци подаде оставка като премиер на страната през миналата година, след като подкрепения от него референдум за конституционни промени не получи нужната подкрепа.

Следващите парламентарни избори в Италия ще бъдат от ключово значение – особено на фона на несигурността в Европейския съюз. Очаква се вотът да се проведе в началото на следващата година, но е възможно изборите да бъдат изтеглени по-рано.

През последните месеци значително се увеличи подкрепата към движението „5 звезди“ на Бепе Грило, на което много италианци гледат като единствена алтернатива на политическото статукво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: