Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 16:56 1 954 7

Сирия обещава да е съюзник на Хизбула в потенциална война срещу Израел

  • израел-
  • сирия-
  • хизбула-
  • война-
  • заплаха-
  • военни действия

Хизбула и Сирия споделят една съдба и ще работят заедно срещу всеки опит да се навреди на пълномощниците на Иран в Близкия изток

Сирия обещава да е съюзник на Хизбула в потенциална война срещу Израел - 1
Снимка АП/БТА

Сирийското правителство ще подкрепи Хизбула във всеки бъдещ конфликт, който ливанската терористична групировка може да има с Израел. Това е заявил официален представител на сирийските власти в интервю за кувейтския вестник "Ал-Рай" в понеделник.

"Ние ще бъдем партньори на Хизбула във всяка бъдеща война срещу Израел", е заявил анонимният служител, когото вестникът представя като "едно от най-високопоставените лица, вземащите решения в Сирия".

Коментарите му идват, след като миналата седмица лидерът на Хизбула Хасан Насрала предупреди, че ракетите на групировката са способни да поразят ядреният реактор на Израел в Димона.

Служителят е заявил, че Хизбула и Сирия "споделя една съдба" и ще работят заедно срещу всеки опит да се "навреди на пълномощниците на Иран в Близкия изток."

След заплахите на Насрала да атакува израелския ядрен реактор в Димона, Израел отправи предупреждение към ливанската групировка, в което заяви, че всяко агресивно действие ще бъде посрещнато със суров отговор, пише израелският вестник „Джерусалем пост“.

Високопоставен арабски представител е заявил пред базирания в Лондон ливански вестник "Ал Хаят" в неделя, че предупреждението на Израел е дошло по неофициални канали, допълвайки, че Израел следи отблизо въоръжението и движенията на Хизбула в Сирия и Ливан, включително присъствието на групировката в различни райони на Сирия, които биха могли да се разглеждат като заплаха за Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 9 Отговор
    Ушанките въоръжават Иран, а Хисбула били "пълномощниците на Иран" и едновременно с това ВЗРИВИХА БОМБА В БУРГАС...
    Благодарим "братушки"...

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    5 6 Отговор
    Е хизбула и сирииск.правителство са си една порода-социалисти! Ще си помагат ,разбира се,пък и имат и един гръб-червен! Хубаво е че започват да си казват.
  • 3 Точката над i

    6 2 Отговор
    Израел все още се намира в състояние на война със Сирия и все още окупира сирийска територия.
  • 4 еййй, боклучец,

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    не знаех че руснаците са виновни за бомбата в Сарафово! По-скоро щом лъжците от САЩ веднага взеха да обвиняват Хизбула, ми намирисва на нагласена работа!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 onq s konq

    1 3 Отговор
    Отдавна няма вече такава държава с име СИРИЯ,но духът й се прави още на жив:)Между другото Израел ,а не Русия е САЩ е най въоръжената държава НА ГЩЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО и е в състояние да смачка Иран за 0 време-ако трябва и с ядрено оръжие,за Сирия пък да не говорим.Ще рискува ли Русия да подкрепи Башар в тоя случай?...Идва ли...по обективни причини.И не само че зад Израел са Щатите с цялото НАТО.
  • 7 no name no face no number

    1 1 Отговор
    Дано първо настъпи мир. Жалко за сирийците и красивага им страна. Дано бъдещето им е по добро. Успех!