Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 19:18 1 791 13

Майк Пенс: Търпението на САЩ не е вечно

  • майк пенс-
  • вицепрезидент-
  • сащ-
  • търпение-
  • нато

Вицепрезидентът на САЩ коментира ситуацията около НАТО и Европа

Майк Пенс: Търпението на САЩ не е вечно - 1
Снимка: БТА/АР

"САЩ са ангажирани в партньорството си с НАТО и Европейския съюз, но очакват от своите съюзници да изпълнят обещанието си и да плащат за собствената си отбрана до края на 2017 година", сподели американският вицепрезидент Майк Пенс по време на на пресконференция в централата на НАТО в Брюксел.

"Не знам какъв е отговорът "в противен случай", но знам, че търпението на американския народ не е вечно", бе отговорът на Пенс, запитан какво ще се случи, ако останалите държави в НАто не успеят да изпълнят подобно условие.

Вицепрезидентът на САЩ допълни, че министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис е бил достатъчно ясен по темата за недоволството на американците, че страната им осигурява 70 процента от финансирането на НАТО.

"За мен е привилегия да изразя силната си подкрепа към президента Тръмп и САЩ спрямо трансатлантическия пакт. Америка ще изпълни своя дял, но отбраната на Европа изисква задължения колкото и от нас, толкова и от самата Европа", допълни още Пенс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде чупка

    29 3 Отговор
    То и на европейците не е вечно! Няма винаги янките да ни водят за носа, ще дойде време, когато всеки народ сам ще решава съдбата си! Глобализацията е най коварното робство, при което отделните народи губят идентичността си!
  • 2 БУК

    22 2 Отговор
    Да са откажат и да си ходят, та да не им изтърват нервите.
    И без това имат ограда да строят.
  • 3 ВВВ

    8 20 Отговор
    Абе, я по - добре преди да ръсиш глупости, прочети колко повече Сащ купуват стоки от ЕС, отколкото обратното. Без Сащ с ЕС е свършено, ама кой да мисли.
  • 4 681 БЪЛГАРИЯ

    22 5 Отговор
    Марш сащ от Европа !!!
  • 5 Д Кънев Козлодуй

    19 5 Отговор
    На Пенс щяло да му свърши търпението ами да си го прибере.никой не му го е искал.Откъде на къде САЩ се бъркат навсякъде.
  • 6 Д Кънев Козлодуй

    14 3 Отговор
    На Пенс щяло да му свърши търпението ами да си го прибере.никой не му го е искал.Откъде на къде САЩ се бъркат навсякъде.САЩ световен жандарм ли е.
  • 7 БОКО

    11 2 Отговор
    Много голем го вадиш,ама ми се струва мек!
  • 8 ф35

    10 1 Отговор
    Гледат да защитават интересите на оръжейните си картели.Харчат милиарди за глупави проекти само за да крадат и сега искат да включат и Европа в плащането на тези безумия.
  • 9 дедо поп

    8 1 Отговор
    Това са на Тръмп глупостите фалирал 40-50 пъти бизнесмен :)
    Хем не ги щат в Европа Американците - хем НАТО ги пази, но трябва и Европа да плаща за това. Демек дошъл съм ти неканен на гости, ама искам пиене и вечеря понеже съм дошъл и да е бързо, щото се изнервям! Голяма гад са това Американците - поне политиците и политиката им. Но ще дойде време и ще духнат супата много яко...
  • 10 Доналт Тръмп

    3 1 Отговор
    На гн.Малък Пенис му свършило търпението и неможе да си вдигне самолета.Я да си спомним някой да го е викал,Имам няколко предложения за тях 1- да им въведем ЕВРОТО 2-да им изпратим работна ръка за стената /от цветнокожите работници/ 3_ да ги научим да ядат боб с кифтета икибапчитъ че от бекона и яйцата много бързо им свършва търпението
  • 11 гост

    3 1 Отговор
    Ние ли трябва да плащаме на американците измислените им войни.Какво търсят в Европа.От кого ни пазят.Тая Меркел и обкръжението и от купени изпълнители на пъклените американски заговори да се самозастрелят,за да се отърве Евопа от тая американска напаст.
  • 12 трансатлантическия пакт

    0 1 Отговор
    САЩ осигурява 70% от финансирането на НАТО, а в същото време са най-големият длъжник на планетата?!...
    Наложиха санкции, които прецакаха търговията на ЕС с РФ и помогнаха да се разработят нови търговски пътища, но пък не правят НИЩО, за да накарат РФ да върне Крим. ТА това са могъщите и богати СЪЕДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ!!! ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СТУДЕНАТА ВОЙНА И ПАЛАЧИТЕ НА СССР!!!
    Тръмп спечели изборите и го пробутаха, като победа за Москва - наистина ли?!
    Нещо ни гъбаркат и едните и другите, явно вече има нов играч на масата...
  • 13 1234

    0 1 Отговор
    Американците като разпалват конфликти на всякъде по света,редно е да си плащат таксата за НАТО.Я да видим всички държави в ЕС кой колко военни конфликта е направил по света,и от там да изходим за заплащането на таксата за НАТО. Колкото по вече военни конфликта с други държави е направила една от държавите толкова по вече такса да плаща,а ако не е правила конфликт нищо не плаща.Едни ще се правят на голямата работа,а от другите ще искат да им плащат таксите?!?!!АЙДЕ МОЛЯ ВИ СЕ пийш плащаш си.
Новини по държави: