Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 09:49 3 290 7

Кой пръв ще построи град на Марс?

  • марс-
  • обединени арабски емирства-
  • град-
  • космос-
  • марс 2117-
  • колонизация-
  • илън мъск

Обединените арабски емирства също имат амбиция да колонизират Червената планета

Кой пръв ще построи град на Марс? - 1

Илън Мъск не е единственият човек, който иска да построи град на Марс. В космическата надпревара за покоряването на Червената планета се включват и Обединените арабски емирства, които обявиха, че искат да построят "миниград" на повърхността ѝ до 2117 г.. пише сайтът „Машъбъл“.

Премиерът на ОАЕ, шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, обясни плановете на монархията за колонизирането на Марс в серия от публикации в социалната мрежа Туитър още миналата седмица.

Кой пръв ще построи град на Марс?

"Проектът, който ще бъде наречен "Марс 2117", обединява една обща визия за създаването на мини-град и общност на Марс, които ще бъдат създадени с помощта на международните ни партньори", написа шейхът.

По думите на шейха, проектът за град на Марс ще вдъхнови младите хора да работят и да се развиват в сферата на космическите науки, които се оказва, че се изучават старателно в университетите в ОАЕ.

Ако ОАЕ има амбицията да създаде напълно функциониращ град на Марс през следващите 100 години, страната ще трябва да положи много усилия и да провлече млади хора от следващите няколко поколения.

"Днес посаждаме семената на "Марс 2117", а плодовете ще жънат новите поколения, водени от страстта към науката и човешкия стремеж към знания", пише още шейх Мохамед.

Кой пръв ще построи град на Марс?

ОАЕ вече заяви пред света, че богатата на петрол нация има стремежи, които излизат извън рамките на родната ни планета, след като през 2015 г. обяви, че подготвя роботизирана мисия до Червената планета. Космическият кораб на тази мисия, наречен "Надежда", ще отлети към Червената планета през 2020 г.

Главният изпълнителен директор на SpaceX също работи по проект за създаването на града на Марс, макар да няма точен график както ОАЕ.

Кой пръв ще построи град на Марс?

Мъск обаче твърди, че ще отведе първите хора на Марс през 2024 г., около десетилетие преди планираната от НАСА мисия, която ще изпрати към орбитата на Марс първия си екипаж.

"Не всеки иска да отиде на Марс. Всъщност, мисля, че сравнително малък брой хора от Земята искат да отидат там. Но тези, които искат да отидат и могат да си позволят пътуването, са достатъчно, за да може това да се случи", заяви през септември миналата година изпълнителният директор на SpaceX.

Независимо от амбициите и високопарните изказвания, нито ", нито ОАЕ, могат да изпратят хора на Марс сами.

Независимо кой ще е първи, той ще се нуждае от множество международни и частни партньори, които да помогнат създаването на град на Марс да стане реалност в рамките на поставените срокове.

Кой пръв ще построи град на Марс?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    3 3 Отговор
    Пълни глупости!
    Надяват се на това, че повечето човечество е зомбирано и все повече върви към заспиване и им вярва защото GSMчета и други подобни играчки /които бъгват между впрочем непрекъснато/ им вземат акъла.
    Безаварийна експедиция няма да бъде възможна близките 100 години.
  • 2 Тошбиян

    4 3 Отговор
    Да не забравите да закарате там животни да ги убивате за релакс а също и няколко мега жамий и деноношно да се цирика от тех а също и дърва и въглища и петрол за ролсовете дето ше блъскате по скалите
  • 3 къде сте тръгнали

    5 2 Отговор
    Че там от отдавна са македонците бе...а от няколко години и украинците се настаниха...
  • 4 раптор

    10 2 Отговор
    Един въпрос ме мъчи... Понеже на Земята чаршафите се молят в посока към Мека, как ще се молят на марс? Ще изчисляват местонахождението на Земята по орбита спрямо Марс, или ще си изберат една статична точка? Ами ако Земята се падне под тях? Не знам. Мозъка ми ще се пръсне.
  • 5 ДЮДЮЕФ

    4 0 Отговор
    Ето това е то "луксозен бежанец". Повечето бягат към Германия, ама от ОАЕ, бягат към Марс.
  • 6 Гого

    5 2 Отговор
    Ха Арабите единствената технология която имат е съоръженията за вадене на петрол и нищо не произвеждат освен изкопаемите. Даже построените съоръжения не са техни колите дрехите телефоните те са само консуматори нямат нито една иновация!
  • 7 Невярващ

    2 1 Отговор
    На тия - чаршафосаните резаци хич не вярвам - те дупката на г..а сами не могат да си намерят, Марс в космоса ще търсят...
    Обаче ми е интересно защо пак прескачат луната - близичко, удобно, изключително важно за нас космическо тяло! Преди 50-ина години се юрнаха към нея и ... 50 години мълчание - все едно не съществува! Знаем всичко за Уран, Нептун и сие, а дори карта на обратната страна на луната не сме виждали...