22 Февруари, 2017 11:37 908 2

Нетаняху: ООН проявява лицемерие към Израел

  • оон-
  • лицемерие-
  • израел-
  • бенямин нетаняху

Министър-председателят на еврейската държава с нападка към организацията

Нетаняху: ООН проявява лицемерие към Израел - 1
Снимка: БТА/АР

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху нападна ООН, заявявайки, че организацията е "лицемерна" към държавата му. Той стори това по време на визитата си в Австралия, допълвайки че от Канбера са показали готовност да се противопоставят на това отношение.

"Австралия нееднократно е показвала желание да разбие лицемерието на ООН. ООН е способна на много абсурди и смятам, че е важно да има прями страни с ясен поглед над нещата като Австралия, които да върнат организацията на земята", сподели Нетаняху пред журналисти в Сидни, където бе на съвместна пресконференция с австралийския премиер Малкълм Търнбул.

Израел отдавна преследва политика, позволяваща изграждането на еврейски селища на териториите на Западния бряг, Ивицата Газа и Източен Йерусалим. Територии, спечелени през 1967-а след Арабско-израелския конфликт.

Повечето страни в света виждат подобни действия като на незаконни и като пречка за възстановяването на мира с Палестина, но от Израел са непреклонни, отстоявайки библейската си връзка с тези земи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 5 Отговор
    Прав е Нитаняху израелската армия води от години наред борба с терористите и никаква помош от ООН.
  • 2 Един

    1 0 Отговор
    Всяка година САЩ даряват безвъзмездно от 3 до 6 милиарда долара на Израел под формата на въоражение и друг вид техника, за нуждите на военните и цивилното население.
Новини по държави: