Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 15:16 859 3

Могерини на обиколка на Балканите

  • федерика могерини-
  • обиколка-
  • балканите

Тя ще посети Западните Балкани

Федерика Могерини ще направи обиколка на Западните Балкани в началото на март, съобщи EU News.

Обиколката ще започне на 1-ви и ще продължи до 4-ти март. Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи ще посети Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Сърбия и Македония.

„За ЕС работата в Западните Балкани е приоритет. Това е регион в сърцето на Европа. Работя, за да може всеки от нашите балкански партньори да напредва по пътя на реформите. Този процес трябва да бъде подсигурен. Добрите съседски отношения остават съществени“, заяви Могерини в специално обръщение.

По време на обиколката Могерини ще се срещне с представители на политическите сили и властите в посочените страни. Срещите се договарят в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Папазов

    0 0 Отговор
    Че от кога Албания,Сърбия,Македония са Западни балкани?
  • 2 Фекалий Пенкеле

    0 0 Отговор
    Обичам Федерика Могерини! Тя е просто най-качествената фигура в Европейската политика
    !
  • 3 ник

    1 0 Отговор
    Могерини на обиколка на Балканите на мерцедес на дизел на задната седалка на мартини и на сок .
Новини по държави: