23 Февруари, 2017 13:23 1 409 1

Дутерте подгони и политиците

  • родриго дутерте-
  • филипини-
  • лейла де лима

Филипински съд издаде заповед за арест на сенатор, която е сред изявените критици на президента

Дутерте подгони и политиците - 1
Снимки: БТА/АР

Филипински сенатор от опозицията Лейла де Лима се затвори в кабинета си в Сената, след като съд в Манила издаде заповед тя да бъде арестувана по обвинения в наркотрафик, предаде ДПА.

Пред кабинета на Де Лима чакат журналисти и полиция, която по правило не арестува депутати вътре в парламентарните сгради, отбелязва ДПА.

Заповедта за арест бе издадена от съдия в районен съд в Манила въз основа на обвинения от затворници, че платили на Де Лима милиони песо, докато тя е била министър на правосъдието, за да им позволи да продължат контрабандата на наркотици в затвора.

Сенаторът нарече тези обвинения "чисто и просто политическо преследване" заради противопоставянето й на войната на президента Родриго Дутерте с наркотрафика. В тази война бяха избити хиляди хора при полицейски операции или извънсъдебни екзекуции.

Дутерте подгони и политиците

Председателят на Сената Акилино Пиментел каза, че Де Лима няма избор и трябва да се подчини на заповедта за арест, който ще бъде извършен с уважение, но твърдо, за да бъде изпълнено нареждането на съда, добавя ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    1 1 Отговор
    Тази ще се самоубие!
    Убийци!