23 Февруари, 2017 18:01 1 548 3

Екшън в Одеса - освободиха отвлечен депутат

  • олексий хончаренко-
  • одеса-
  • блока на петро порошенко

Олексий Хончаренко е открит невредим, арестувани са тримата похитители и поръчителят

Екшън в Одеса - освободиха отвлечен депутат - 1

Украинският депутат, която бе отвлечен днес в южния град Одеса, бе открит невредим, а похитителите му бяха задържани. Това съобщи местната прокуратура, предаде ТАСС.

Преди това Ихор Хринив, председател на групата на "Блока на Петро Порошенко" във Върховната рада, каза, че депутатът Олексий Хончаренко е бил отвлечен от неизвестни хора в Одеса "посред бял ден".

Според съобщението на одеската прокуратура "престъпната група е неутрализирана", а похитеният е на безопасно място. Говорителят на прокуратурата Ина Верба обясни, че Хончаренко е бил отвлечен заради политическата му позиция. Тя не даде подробности за мотивите на похитителите, но добави, че депутатът е бил заплашван, че ще му изгорят очите и ще му счупят коленете, за да страда.

Екшън в Одеса - освободиха отвлечен депутат

Преди 34-годишният Олексий Хончаренко е бил член на проруската Партия на регионите. След въстанието на Майдана през 2014 г. той се присъединява към "Блока на Петро Порошенко" и става яростен критик на проруските сепаратисти в Източна Украйна.

ТАСС цитира прокурор от Одеска област, според когото правоохранителните органи са предотвратили отвличането на депутата. По думите на Олег Жученко "потенциалните похитители" възнамерявали да залеят лицето на жертвата си с киселина и да й нанесат побой.

По случая са задържани четирима човека - тримата похитители и поръчителят, който е депутат от районен съвет в Одеската област с фамилно име Кушнарьов. Следствието е установило, че мотивът за престъплението е "омраза към украинския народ".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 украински селяндури

    17 4 Отговор
    Идиотска работа! А тоя дупетат много бързо сменил партията след като задухал друг вятър........и там са такива продажни подлоги както и в БГ.
  • 2 ЦОЛЕ

    1 0 Отговор
    на депутат какво друго да му пожелаеш
  • 3 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Свобода за Одесса!!!
Новини по държави: