Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 03:15 734 0

Хаос в Атина заради 24-часовата транспортна стачка

  • хаос-
  • атина-
  • транспортна стачка

Транспортен хаос настъпи в гръцката столица след неимоверно Увеличаване на трафика по главните улици на гарада в резултат на 24 часовата стачка на градския транспорт. Стачката блокира за едно денонощие метрото, трамваите и тролеите, а работниците планират нови 24-часови стачки през следващата седмица, а именно сряда, 1 март и петък 3-ти март, съобщи "Български новини".

Това именно принуди гражданите на мегаполиса да търсят алтернативи за придвижване до работните си места, като повечето предпочетоха колите си. Това доведе до епични задръствания и огромни закъснения, отделно от факта, че паркирането в централните части на града е физически невъзможно. Някои хора са прекарали в задръстванията часове.

Причината за стачката е намерението на правителството и транпортното министерство да ограничат и оптимизират разходите на компанията за градски електротранспорт и да повишат ефективността и. Крайната цел е приватизация на транспортните дружества, както е било договорено с кредиторите.

Транспортните работници се опасяват, че новите мерки и предстоящата приватизация ще ударят върху доходите им , а голяма част от тях може да бъдат уволнени или съкратени.

„Новите мерки са троянски кон, който ще подготви улесни плановета за приватизация. Ние ще се борим, градския транспорт да остане евтин и публичен” – се казва в изявление на синдиката на стачкуващите.

Следващите дни без транспорт ще са 1-ви и 3-ти март, като вторият ден се пада в петък, когато се очака и хаосът да бъде най-голям.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: