24 Февруари, 2017 09:33 1 676 5

Тръмп ядосан на Северна Корея

  • доналд тръмп-
  • ядосан-
  • северна корея

Той смята, че Китай може да разреши проблема с Пхенян

Тръмп ядосан на Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи остро изказване спрямо Северна Корея, съобщи The Daily Caller.

Тръмп заяви, че това е било проблем, който администрацията на неговия предшественик Барак Обама е задълбочила. Той отхвърли и вероятността за среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

„Вече е твърде късно за това. Ние сме много ядосани, заради последните ракетни тестове в страната. За това трябваше да се погрижи администрацията на Обама.

Това е опасна ситуация. Китай може да приключи всичко това много бързо според мен. Планът за справяне с проблеми чрез стратегическо търпение се провали. Китай може да реши проблема. Естествено стига да го искат там. Трябва да сме внимателни“, заяви Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 7 Отговор
    Спокойно Дони , няма смисъл да обръщаш внимание на пумпала с дръпнатите зъркели.
  • 2 релито е такова

    5 4 Отговор
    И каво....айде добре-ядосан е...И какво от това???..САЩ със С.Корея немогат да се оправят-а козяшките тролове се радват че Русия щели да бутат---наивници...
  • 3 Кака Пена

    2 2 Отговор
    Ногу ми аресват президенти, дето не знаят историята на собствената си страна!
    През 1950 г. китайските войски гонят американските от река Ялу до 38-я паралел. В тая същата Корея.
  • 4 дедо Пен

    2 1 Отговор
    Не е важно кой кого е гонил, а какви са резултатите от това! Къде е сега Ю.Корея, къде е мизерната С.Корея, чийто спортисти чакат поредното световно спортно събитие, за да духнат към белите държави, а за другите остава да оплакват насила поредния починал вожд......

    Коментиран от #5

  • 5 Кака Пена

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "дедо Пен":

    Дядка, не отплесвай дискусията! Тръмп приканва Китай (най-близкия съюзник на Северна Корея) да направи една дребна услуга на САЩ и да накара Северна Корея да се откаже от ядреното си оръжие! Което е пълен нонсенс, но е напълно в стила на Тръмп - "ами ако се получи?!" Той и от Русия поиска да си намали ядрените арсенали срещу снемане на санкциите - "ами ако се получи?!"
    А къде била Северна Корея и къде била Южна Корея е тема за отделен разговор. Само да ти обадя, че ядрено оръжие означава много сериозна металургия, химия и автоматика.