Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 01:55 1 131 10

Словения разреши еднополовите бракове

  • словения-
  • еднополови бракове-
  • хомосексуални-
  • хомосексуалист-
  • гей

Първата лесбийска сватба ще се състои в неделя в Марибор

Словения разреши еднополовите бракове - 1
Снимка: Shutterstock

Словения разрешава еднополовите бракове съгласно нов закон, който дава на гей двойките почти същите права като на хетеросексуалните двойки, но не им позволява да осиновяват деца, предаде ТАСС.

Първата лесбийска сватба ще се състои в неделя в Марибор, заяви ръководителката на брачната служба в града Ксения Клампфер.

Ние сме много щастливи и горди, че ще извършим първото еднополово бракосъчетание. Ние вярваме, че тези бракове са важна стъпка за формирането на инклузивно общество, в което хората имат равни права, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 2 Отговор
    Де гиди, де, ....... не тояга, щото не разбирате какви ги вършите, а мигранти....
  • 2 да го кажем направо

    12 4 Отговор
    А честито....айде още една държава върви към самоунищожението си--и то само за да угоди на либерало-малоумниците.......

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    12 2 Отговор
    Това че са Болни не ни задължава да ги насърчава ме
  • 4 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "да го кажем направо":

    Не мога да разбера , какво толкова си се загрижил за Словения ? Нашата държавица и без този нещастен закон се самоуничтожава и разпада но вижте ни ние кви сме отворковци щото сме против някакъв там закон. А това , че са приели тоя закон , гейовете и лисбиянките нито ще се увеличат нито ще намалят и бъди сигурен , че няма да попречи на Словения да си остане като държава.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 да го кажем направо

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Госте,явно си много "умен" щом не разбираш елементарни неща.Най великата империя-Римската се е разпаднала точно по тези причини-ниският морал в обществото,отричане на всички ценности на основата на обществото-семейството,налагане на сексуално извратени практики като офицялна позиция,намаляване на правата на нормалните граждани за сметка на сексуалните малценства и т.н....На мен хич не ми дреме за Словения--НО това е тенденция която се налага в държави поддаващи се на либералната стратегия и се приема за политическа насока в бъдеще--ето тук е проблема-или с две думи-това е офицялната политическа линия...--което е безумство!!! Та драги ми "госте" това че тая "мода" идва от Запад,не означава че е добра ....Защото в отменянето на традиционните ценности е ключът към унищожаването на народите....Един пример-само един--Европа вкарва талибани-те раждат по 8-10 деца--а европейците регистрират гей-бракове.-----е какво е бъдещето на Европа според теб????...
  • 6 гост 2

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    "А това , че са приели тоя закон , гейовете и лисбиянките нито ще се увеличат нито ще намалят"
    Така ли? Ами ако утре решат да го наложат като норма? Ако направят гей -телевизия, ако масирано налагат гей предавания по останалите канали, ако пуснат гей-новини по националната телевизия? Така де, законът го позволява, какъв е проблема? Дори ще са принудени, под страх от дискриминация. Какъв е проблема, както бе наложена чалга културата, да се наложи и гей културата. То дори и в момента голяма част от сегашните млади "мъже" са на кантар.
    Вярно, че не могат да се възпроизвеждат (поне не и мъжете), ама утре ще им разрешат и да осиновяват. И какво ще е това поколение, което една хомо двойка би отгледала? Нормално или хомо?
    Викаш няма да станат повече?! Няма и проблем?! ...май нямаш и мозък много?!!!
  • 7 неам време

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Когато синът ти доведе вкъщи зет-тогава ще разбереш...
  • 8 гост

    8 0 Отговор
    В тая Европа П....РАСТИЯ до шия
  • 9 Патриот

    1 0 Отговор
    Тия двечките на снимката.....ако им го подам мисля че ще ги откажа от лесбиството....
  • 10 Патриот

    1 0 Отговор
    Ох, тия двечките..леле ако им го подам...ще ги откажа от лесбийството
Новини по държави: