Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 13:57 1 010 9

Посланик Чуркин беше погребан с военни почести 

  • виталий чуркин-
  • погребение
Посланик Чуркин беше погребан с военни почести  - 1
Снимка: БТА/АР

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, който почина в Ню Йорк на 20 февруари, беше погребан днес с военни почести на Троекуровското гробище в покрайнините на Москва, предаде ТАСС.

Преди това в траурната зала на Централната клинична болница в Москва, която обслужва Кремъл, се състоя церемония на прощаване с видния руски дипломат. Там бе извършено и опело.

На траурната церемония говори руският външен министър Сергей Лавров, който нарече Чуркин "забележителен дипломат и човек, професионалист от най-висока класа и народен дипломат".

"Той остави ярки страници в аналите не само на нашата дипломация, но и на външната политика на държавата", подчерта Лавров и предложи да бъде направено всичко за увековечаване на паметта на Чуркин. Министърът съобщи, че вече има предложения за възпоменателни церемонии.

Лавров предаде на близките на Чуркин ордена "Мъжество", с който той бе награден посмъртно от руския президент Владимир Путин.

Един от най-близките съратници на покойника - заместник-външният министър Генадий Гатилов, посочи, че Чуркин надеждно е отстоявал интересите на Русия на предните граници на дипломацията в сложна обстановка с висок професионализъм.

Ковчегът с тялото на починалия на 65-годишна възраст руски дипломат бе докаран от САЩ вчера. Асошиейтед прес съобщава, че след извършената аутопсия медиците са казали, че са необходими допълнителни анализи, за да се определи как и защо е починал Чуркин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На кого бе нужна неговата кончина?

    12 2 Отговор
    Всички световни трагедии се организират от един център и служат само на този център. Геополитика или борба за световно влияние и доминиране. Света никога не е бил мирен и спокоен, защото същността на капитала е доминиране на силният над слабия за обезпечаване на благоденствието си! Как се постига! Чрез действия водещи до отслабване на противоборстващата страна и заставяна е да живее под диктат на агресора - КОЛОНИЯ! Противовес на тази политика е била винаги РОССИЯ! Затова, и в първа и във Втора и в Третата световни привопоставящата се страна срещу на деРмократичният КОЛОНИАЛИЗЪМ е била РУСИЯ! Затуй днес със всички сили се правят неимоверни усилия за подпалване на военни пожари около Русия. От Балтийско до Черно, Средиземно и на юг от Русия от Турция до Китай и Япония. Да днес Русия е колония на Юнайтед Снейкс и проявява "своеволия" не приемливи за господаря! Затова и е целият този щурм от хули, критики, обвинения и заплахи срещу Русия и нейният лидер. Русия не е суверенна държава и се управлява от Юнайтед Снейкс но смело се изправя за отстояване на своята СУВЕРРЕННОСТ! Въпроса над въпросите днес е: Ще успее ли Русия да отхвърли оковите си на КОЛОНИЯ на САЩ или САЩ ще развърже унищожителна война срещу РУССИЯ! За нас васалите на ЕС, оцеляването на РУСИЯ е от ЖИЗНЕНА ВАЖНОСТ за България за да ни има на картата на света като народ и държава! Затова са тези скъпи жертви на руски дипломати! Светлая память Виталия Чуркину! Спаси и ему за безупречною работу как д
  • 2 СЛАВА РОССИИ !

    12 3 Отговор
    Русия е единствената надежда за справедливост и достойнство на земята! Да живее България в мир и дружба с Русия!
  • 3 Скорцени

    3 14 Отговор
    Един голям боклук по малко . Но много бързо го ровнаха , намерени са следи от отрова в черния му дроб , така четох.
  • 4 Скорцени

    2 10 Отговор
    Чакам с нетърпение погребение с военни почести и за човекоподобния кон Лавров
  • 5 Георги

    7 3 Отговор
    До Скорцени ей много жлъч и омраза . Що така какво толкова ти е направил??
  • 6 Тодоров

    8 2 Отговор
    Към Скорцени: Знаеш ли, че истинският Скорцени е имал доста голям белег на лицето и са му казвали Белязания. Само, че тебе те е белязала простотията.
  • 7 Няма значение

    6 2 Отговор
    Скорцени много си тъп брато
  • 8 Скорцени

    1 4 Отговор
    Пхаа ха ха истинско веселие.
    Но не казах за лилипута педофил Пусин .
    И на него пожелавам същото -с много почести .
  • 9 От дядо и баба знам

    1 0 Отговор
    За троскут а и за Скорцени, или Скорпиони, най сигурното средство било - мотиката през корен!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания