Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 10:02 1 427 6

Кметицата на Париж се заяде с Тръмп

  • ан идалго-
  • париж-
  • кмет-
  • доналд тръмп

Американският президент заяви вчера, че "Париж не е вече Париж"

Кметицата на Париж се заяде с Тръмп - 1

Кметицата на Париж Ан Идалго отговори в Туитър на президента на САЩ Доналд Тръмп, който днес обиди Града на светлината с думите, че "Париж не е вече Париж", предаде ДПА.

Идалго публикува в Туитър своя снимка, на която тя е заедно с Мики Маус и Мини, с текст: "На Доналд и неговия приятел Джим, от Айфеловата кула, ние се радваме на привлекателността на Париж с Мики и Мини".

В друг туит с хаштаг #Donald&Jim Идалго пише, че резервациите на американски туристи в Париж през 2017 г. са с 30 процента повече в сравнение с миналата година.

В реч пред американската организация "Консервативно политическо действие" Доналд Тръмп разказа за своя приятел Джим - "много важен човек", който редовно ходел в Париж, но през последните няколко години престанал да ходи, защото "Париж вече не е Париж", напомня ДПА.

Френският външен министър Жан-Марк Еро също реагира в Туитър на изказването на Тръмп с думите: "3,5 милиона американски туристи посетиха Франция през 2016 година. Те винаги са добре дошли".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    10 2 Отговор
    Много е гадно, когато не си прав да ти кажат истината в очите!Изпитвал съм го.Така, че колкото и да се напъва кметицата и министърчето - това е истината - не само Приж не е същият - нито един голям европейски град не е същият като сигурност, като очарование и спокойствие, като чистота.Ха сетете се от първия път защо и кой е виновен.Дони хули, но смеят ли европейските политици да се противопоставят на онзи, който им нарежда да съсипват държавите си? - не смеят!Има ли равенство между този "началник" и Дони?Ей това е въпросът, на който като си отговорим със сигурност ще знаем по малко ли сме на...ани или повече.Всъщност нищо повече няма да разберем.
  • 2 име

    3 1 Отговор
    подозирам ,че скоро ще има инциденти в париж.виж стокхолм.
  • 3 мнение

    3 1 Отговор
    Много тъпа тая ан идалго, то фамилията и не е френска, кой я знае от де се е домъкнала. Да беше избрала някакви типични за френската култура неща за да опонира на Тръмп, а не геройчета на уолт дисни. Така показва че в Париж всичко е глобализирано и обезличено. Гледах едно документално филмче за американци, които си наемаха жилище в Париж за да поживеят известно време там и се кефеха че в някой си квартал се чувала френска реч. Достатъчно показателно е за това какъв е Париж.
  • 4 Поп Грую

    2 0 Отговор
    Тая кметица нещо много мургава за парижанка.
    За да влезеш в Лувъра или Версай, трябва да минеш през тълпа негри и араби, които продават сувенири и просят. Интерактивно - дърпат хората, блъскат се в тях, опипват жените. Айде, аз съм метър и осемдесе и сто кила, ама групите японци се придвижват само в плътни колони. Същото е на Трокадеро и под Айфеловата кула.
    Ей ви малко картинки и мултикултурна история: http://www.express.co.uk/news/world/711641/Teen-tied-up-gagged-three-men-gang-rape-Eiffel-Tower
  • 5 Хасан

    1 2 Отговор
    Ей това е отмъщението на колониалните народи които бяха експлоатирани от Запада.. Да им се смени генотипа.. Мургави парижакнки, мургави футболисти...така ще си отмъстят за дедите си

    Коментиран от #6

  • 6 Нафарфорий

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Абе, хасене едно време кат имаше колонии поне имаше ред, щот кат са биеха две племена идваха англичаните , биеха ги и имаше ред!
Новини по държави: