Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 19:40 1 884 4

Моят приятел, посланикът на Русия

  • виталий чуркин-
  • саманта пауър-
  • оон

Бившият посланик на САЩ в ООН тъгува за своя колега и приятел Виталий Чуркин

Моят приятел, посланикът на Русия - 1

Саманта Пауър и Виталий Чуркин са водили не една и две дипломатически войни в миналото. Но бяха и приятели, които взаимно се уважаваха.

Бившият постоянен представител на САЩ към ООН Саманта Пауър все още не може да повярва новината са смъртта на своя руски колега. В негова памет Пауър публикува свой материал в "The New York Times".

Текстът носи заглавието: „Моят приятел, посланикът на Русия”. В него американският дипломат споделя своите впечатления от работата с покойния Чуркин и още веднъж доказва, че противникът трябва да се уважава.

„Той предано защитаваше действията на президента Владимир Путин в Украйна и Сирия. Но в същото време Виталий бе майстор на словото с епично чувство за хумор, добър приятел и една от най-добрите надежди за това, че САЩ и Русия ще работят заедно. Аз съм убита от мъка заради смъртта му”, написа Саманта Пауър.

„Виталий прекара своя професионален живот, защитавайки страната, чиито култура и традиции той почиташе”, продължава американката.

Виталий беше "страшен противник, грижовен приятел и яростен защитник на Русия – страна, на която той се възхищаваше и полагаше усилия да се гордее с нея”, завършва Пауър.

Виталий Чуркин почина на 20 февруари на работното си място в Ню Йорк, само ден преди 65-тия си рожден ден.

Чуркин беше постоянен представител на Русия в ООН от 2006 г. Той беше посланикът, работил най-дълго в Съвета за сигурност на световната организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поп Грую

    8 3 Отговор
    Браво на Саманта Пауър! Само дето снимката не е най-подходящата - покойният Чуркин току-що е наложил вето на резолюцията за Крим, а Саманта Пауър си е изпуснала нервите и крещи: "Нямаш право да гласуваш така! Вие сте победена страна!"

    Коментиран от #3

  • 2 СССР

    1 6 Отговор
    Не ми изглежда да крещи! И нещо не разбрах сащ ли са победената страна и от кого?!?
  • 3 Бай хой

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Поп Грую":

    Пропускаш отговора на Чуркин - Госпожо престанете да ме плюете. И саманта се изнесе тутакси като бахлив котарак.

    Такива ли са приятелските отношения на говедарката.
  • 4 Kcaniba

    10 4 Отговор
    Чуркин - герой!!
    Велик и достоен русин!!!
    Покой на праха му