Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 15:14 1 386 13

Властите в Москва премахнаха мемориала на Немцов

  • москва-
  • борис немцов-
  • русия-
  • мемориал

Импровизираният мемориал беше направен вчера по случай втората годишния от убийството

Властите в Москва премахнаха мемориала на Немцов - 1

Московските власти премахнаха тази нощ импровизирания мемориал за руския опозиционен лидер Борис Немцов, направен вчера по случай втората годишния от неговото убийство, съобщи активистка, цитирана от ДПА.

Мемориалът се образува от букети цветя, фотографии и свещи по време на възпоменателния митинг вчера с хиляди участници на мост над река Москва, където Немцов беше застрелян, вероятно по поръчка.

Властите в Москва премахнаха мемориала на Немцов

Останали са "само три кофи с цветя", след като екипи чистачи прочистиха улицата, написа във "Фейсбук" Надежда Митюшкина от опозиционното политическо движение "Солидарност". По думите й няколко души са се опитали да попречат на премахването на възпоменателните предмети, но те бързо са били арестувани.

Властите в Москва премахнаха мемориала на Немцов

Борис Немцов, бивш вицепремиер от времето на Борис Елцин, станал по-късно яростен критик на Владимир Путин, бе убит няколко дни преди да поведе голяма антиправителствена демонстрация в Москва и да огласи данни за участието на руските въоръжени сили в конфликта в Украйна, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реално

    17 12 Отговор
    А значи тоя е бил при Елцин вицепремиер...сега става ясно защо толкова се е пенявил-просто са му спрели лапачката от разпродаването на Русия...и той веднага станал "велик" опозоционер. А после го думнаха та да могат открито да плюват Путин. Тази схема е отработена отдавнв от Запада-по нея МИ-6 уби и Георги Марков...

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    16 15 Отговор

    До коментар #1 от "реално":

    Убито ти е сивото вещество в мозъка на тебе. Не се гаври с паметта на Г.Марков и другите избити като него от червената мафия.
    По времето на Елцин имаше по-вече свобода и никой на убиваше журналисти както става от как ПУТЛЕР е на власт.
    И винаги след това изтикват чеченците напред... Мнението ти е по-вече Фекално отколкото Реално. Вземи си смени и ника...

    Коментиран от #11

  • 3 до Реалист

    15 10 Отговор
    Я свали малко тона и не се пеняви толкова. Георги Марков беше убит от англичаните-това е факт,който е потвърден от документи. Документите са на ЦРУ. Той е бил вече отработен материал и повече не е носил полза за западната пропаганда-затова е станал и съкрална жертва.Същото е и с Немцов1към 1...А при Елцин всички знаем защо беше "по-добре"-ограбването на ресурси не струваше нищо на Запада-само трябваше да подържат мита за човешките свободи и свободната икономика..-както сега и у нас--това е реалито господине.

    Коментиран от #4

  • 4 солженицин

    9 14 Отговор

    До коментар #3 от "до Реалист":

    Спи да кудкудякаш ! Изпий си лекарствата ! И заминавай за Сибир!

    Аман от прости тролове !!!

    Колко ти платиха да та се продаде и за мъртвите ???

    То ЦРУ уби и брата на Кимчо оня ден!!!
  • 5 очо

    8 6 Отговор
    Алооор солженицин-ЦРУ уби и Кенеди....А човека е писал за МИ -6.а поне чети по грамотно бе смехурко.
  • 6 Ахааа тъй гавариш

    3 8 Отговор
    В. Н. И. М. А. Н. И. Е
    КГБ НЕ. СПИД .
    ПОСЛЕ ДА НЯМА ХЪКЪМЪКЪДЪ. ?
  • 7 БЕТОНСКИ

    4 12 Отговор
    Поради липса на кандидати , нашия Путин ще управлявя вечно.
    СМЕЕШ ЛИ , ДА НЕ ГО ХАРЕСВАШ ?
  • 8 Поп Грую

    14 5 Отговор
    Борис Немцов бе убит от наемни убийци, докато се разхождаше подръка с една от най-скъпите украински проститутки. Взел едни пари, но работа не свършил, а и парите не връщал. Също като наш Боко с Йоца Амстердама, само че тогава кака Цеца се намеси и отърва Боко.
    Наследството на скромния чиновник Немцов е на стойност 1,2 милиарда долара.

    Коментиран от #9

  • 9 до трол Грую

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Поп Грую":

    Публикувано във факти.бг в 20:21 на 26.02.17 от трол Грую:
    "Само да припомня - Борис Немцов бе убит в Москва недалеч от Кремъл от наемни убийци, докато се разхождаше подръка с една от най-скъпите украински проститутки. Взел едни пари, но работа не свършил, а и парите не връщал. Също като наш Боко с Йоца Амстердама, само че тогава кака Цеца се намеси и отърва Боко.
    Наследството на скромния чиновник Немцов се равнява на 1,2 милиарда долара."

    А бе троле, я кажи кой и откъде ти праща тролското инфо, че ти само го размножаваш из мрежата? Така ли идват сводките от Кремъл, а вие само работите с copy/paste! Та по колко цента на "пействане" плащат?
  • 10 стоян георгиев

    4 4 Отговор
    русия е африка със сняг и атомни бомби.дори в латинска америка вече не постъпват така с опозицията .
  • 11 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Убийството на Немцов,целеше да постигне Майдан в Русия , не сполучи,защото Немцов беше безгласна буква с 3-4% рейтинг в руското общество,но като мъртъв би могъл да отприщи вълна от недоволство ,като критик на Путин. А Георги Марков е един от създателите на филма "На Всеки Километър" . И ако си чел "Писмо до Димитър Бочев" една година след като е свален от ефира на БИ БИ СИ, то ако аз бях на мястото на ком. режим щях да направя всичко възможно Г. Марков да е жив и здрав. и да се изучава и в училищата . Не че съм привърженик на ком. идеята. Л..ната от двете страни на тенекиената ограда миришат еднакво-разликата е само ,че едните са по-напарфюмирани, и миришат по-добре. Г. Марков.

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    ти сам си противоречиш с писаното.веднъж пишеш че немцов е нямал никва подръжка,а после твърдиш че са го убили за да има маидан в москва:)))!щом не е бил потдържан кои са щели да излязат на маидана?и защо всички негови убиици,са хора на държавна работа,а именно военни ?лесно е да се пишат шаблонни глупости нали,но ако сега трявба конкретно да отговориш и ще изчезнеш както си се появил!
  • 13 00000

    0 0 Отговор
    горките опозиционери в Русия-техният водач /бог да го прости/ остави такова наследство че наследниците му до 9-то коляно ще се избият да го разделят /около 1 млрд.долара/.Е кажете че това не еборец за демокрация и свобода.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания