Last news in Fakti

28 Февруари, 2017 13:18 5 794 18

Ад в Либия! Жени и деца редовно са изнасилвани

  • уницеф-
  • либия-
  • жени-
  • деца-
  • изнасилвани-
  • бежанци-
  • африка-
  • насилие

Трафикантите се възползват от безпомощността на мигрантите

Ад в Либия! Жени и деца редовно са изнасилвани - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Жените и децата бежанци редовно са изнасилвани, бити и унижавани в Либия, съобщи „Ал Джазира“, позовавайки се на нов доклад на УНИЦЕФ. Детският фонд на Обединените нации алармира, че това са редовни практики в страната, която е част от маршрута на мигрантите към Средиземно море и Европа.

Общо 25 846 деца – повечето без придружител – са поели от Северна Африка към Европа през 2016 година. В центровете за настаняване на бежанци в Либия са ставали обект на психически и физически тормоз.

Служители на УНИЦЕФ са разговаряли с общо 122 лица – 82 жени и 40 деца. Близо половината от тях споделят, че са били сексуално насилени – често по няколко пъти.

Жените често е трябвало да „платят“ с телата си, за да бъдат пуснати през либийската граница. ¾ от децата пък казват, че са станали обект на насилие и агресия. Заради страх по-голямата част от запитаните не казват от кого са били насилени. Няколко деца все пак споделят, че нападателите са носели униформа – военна или полицейска.

От УНИЦЕФ посочват, че маршрутът е контролират от трафиканти, които искат да се възползват от нещастието на бежанците, за да извлекат ползи.

Маршрутът от Северна Африка към Европа през Средиземно море е един от най-смъртоносните и опасни в световен мащаб, посочва агенцията. Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    30 7 Отговор
    ПРЕДИ ДА СВАЛЯТ "ДИКТАТОРЪТ" КАДАФИ, В ЛИБИЯ НЯМАШЕ БЕЖАНЦИ, А ИМАШЕ ГУРБЕТЧИИ

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Игнат Петков

    16 7 Отговор
    Гурбетчиите бяха до един от комунистическия лагер, живееха по-мизерно от либийците и държавите им присвояваха по-голямата част от заплатата. И пак бяха доволни.
  • 3 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТ":

    Естествено ! Гурбетчиите бяха най- вече българските лекари имед. сестри и то за мизерни пари! Сега същите тия лекари са в Германия за по 10 тина хиляди евро !

    Въпросът е защо тия хора не ходеха в Германия а ходеха при Моамар ?

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Айде пак тролските приказки - щото едно време Германия си е имала лекари, а Либия като развиваща сенстрана е изпитвала недостиг за здравеопазването, което е целял Кадафи.

    Освен медицинските работници, е имало и всякакви инженерни професии и хора от всякакви държави, не само България.

    Някви други въпроси имаш ли? Щото аз има един за теб: защо едно време в чужбина са заминавали да работят само образовани специалисти с протекциите на държавата, а в днешно време заминават предимно да работят нискоквалифициран труд и дори и да заминат да работят по специалностите си, нямат намерение да се върнат, изтичат безвъзвратно.

    Коментиран от #7

  • 5 ааааа

    23 2 Отговор
    не така .Ма нали запада донесе благоденствие и демокрация в Либия ицелият близък изток.Въобще май запада носи навсякъде само лъжи и хуморески.
  • 6 00000

    21 3 Отговор
    това дето в Либия били само българи и от ком.лагер.Айде стига лъжи до момента на войната в Либия там работеха още няколко хиляди американци,германци,норвежци и др. -заети в петролният сектор и хидроенергийни проекти.
  • 7 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    9 16 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Лекарите ни както и инженерите както и всички други специалисти не ги пускаха в Германия .... за да не видят до къде са стигнали победените във Втората св . война и до къде са я докарали победителите !!! И за това българите работеха в такива високо развити страни като Либия , Ирак и Ангола !

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    15 7 Отговор

    До коментар #7 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Тея страни имаха пари (те и сега имат нотова е друг въпрос) и хората работили там въобще не са работили за мизерно заплащане и в кофти условия. Сега ми отговори на въпроса, който ти зададох.

    Коментиран от #10

  • 9 Пеньо

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТ":

    Винаги ме е учудвала безпаметността на такива същества, като теб! Нашите медицински сестри също бяха гурбетчии там. Иди им разкажи колко хубаво е било при Кадафи, че те май не помнят! Безродието е нелечимо заболяване!
  • 10 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    6 12 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    Искаш да кажеш че лекарите ни в Германия вземат по-малко пари от тия дето работеха в Либия и Ангола?

    Коментиран от #15

  • 11 Очо

    31 1 Отговор
    Може много да се спори за периода на Кадафи....НО е безспорно че сега в Либия е в пьти по-зле от времето на Кадафи-а това е в резултат на донесената им демокрация.Няма значение какьв е бил Кадафи-диктатор или не,важното е,че сега там е тотална мизерия,вьпреки че са на управление от Вашингтон и Брюксел...Та се стига сега и до логичният вьпрос-кой е по-голяма гадина-Кадафи или донеслите демокрацията галфони???

    Коментиран от #13

  • 12 Да ама не

    12 2 Отговор
    "Кадафи е предупреждавал Блеър за опасностите, които стоят пред Европа още на 25 февруари 2011 година - време, в което Либия вече е обхваната от безредици. По думите на либийския лидер, джихадистите са се сдобили с много оръжие и вече вселяват ужас у сънародниците му. "Никой не може да си представи какво става тук, тъй като няма чуждестранни кореспонденти", казва Кадафи на Блеър."Помолихме репортери от цял свят да дойдат и да видят с очите си истината. Това са въоръжени банди. С тях е невъзможно да се договориш. Те искат да установят контрол над Средиземноморието и после да нападнат Европа", казва още Кадафи. http://www.budnaera.com/201601f/1601000165.html
  • 13 111

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Очо":

    "Съшински маратон по изнасилване се проведе в Швеция това лято. Почти всички от извършителите са мигранти от Афганистан, Еритреия и Сомалия – три от четирите големи групи мигранти в нордическата страна, които попадат в категорията „изоставени и самотни бежански деца“."http://bultimes.com/iznasilenata-shvetsiya/
  • 14 Kcaniba

    11 4 Отговор
    Да не забравяме, че те са демократично изнасилвани, а не от лошият, демократично избраният тиранин Кадафи!!!
    Либия е демократична държава от няколко години!!
    Онази световнозабравената кандидат президент, със сасанинска усмивка, каза за кадафи - We came, we so, hi died!!!!!
  • 15 кроко

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    за кое време говориш, че нещо имам усещането че се опитваш да ми сравняваш едни пари днес с други пари от преди 30г.? Не че е невъзможността жно, ама сложи и инфалциите като смяташ и дай точна сметка, а не празнуват приказки.

    Не знам нито колко са взимали в Либия, нито колко сега в Германия. Обаче щом си толкова отворен и твърдиш че нарочно не са ги пускали да работят в Германия, я ми кажи кои други народи са ходили там на работа? Щото ако не са ходили никои, значи не е имало нужда от такива мед. работници.
  • 16 на Деса шушито

    15 4 Отговор
    Деса-стоян-То ще обясни колко по-хубаво е в Либия след намесата на краварите.
  • 17 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Иии много италианци все пак Аджип беше там ....... беше.
  • 18 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Иии много италианци все пак Аджип беше там ....... беше.