Last news in Fakti

1 Март, 2017 10:18 2 195 12

11 години затвор за мъж в САЩ, продавал електроника на Русия

  • затвор-
  • сащ-
  • русия-
  • електроника

Руснакът изнасял нелегално за руските военни

11 години затвор за мъж в САЩ, продавал електроника на Русия - 1
Снимка: Shutterstock, изображението е илюстративно

Гражданинът на САЩ Александър Пособилов бе осъден на 11 години затвор за незаконен износ на микроелектроника за Русия, както и за съучастничество в пране на пари, пишат световните агенции.

Присъдата на 62-годишният мъж бе произнесена от федералния съд в Бруклин, обяви говорител на институцията. Местните власти уточняват още, че Пособилов е изнесъл техника за около 50 милиона щатски долара.

Руснакът получил американско гражданство през 2012-а, когато започва и делото срещу него. Заедно с него, други десет души бяха признати за виновни.

Незаконните сделки са извършвани чрез две компании - ARC Electronics и Apex System, основани от руски имигранти в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 8 Отговор
    Демократичните фащ)))
    тцтцтц
  • 2 гост

    8 11 Отговор
    САЩ са реагирали много правилно- умишлено са му дали гражданство, за да може после да го съдят като американски гражданин по американските закони. Впрочем- никой не може да ни гарантира на нас, българите , че сред около 400 000те руски граждани- собственици на недвижими имоти в България, няма подобен субект, който да си е регистрирал фирмата в България и да извършва подобно престъпление....

    Коментиран от #11

  • 3 Kcaniba

    11 7 Отговор
    гомт, покани тогава 400 000 арабски и нигерски бежанци и си гарантирай на воля!!!
    По черноиморието народа радостно потрива ръце - очякна се двоен приток на туристи от Русия!!!

    Коментиран от #5

  • 4 кроко

    5 8 Отговор
    За шпиони и диверсанти само пандела!
  • 5 гост

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Не е ли признак на абсолютно ЛИЦЕМЕРИЕ И ВИСША НАГЛОСТ, русия и путлер да определят България като пряка военна заплаха за русия, а руските граждани ДА СЕ НАТИСКАТ да идват като туристи във “вражеска“ НАТОВСКА България, като считат, че България е сигурна и безопасна туристическа дестинация, че тук са в безопасност и животът и сигурността им не са застрашени и в същото време да поддържат лицемерната путлерова външна политика спрямо България? Вие знаете ли какво щеше да случи на ВСЕКИ руски гражданин в България, независимо дали е турист или не, ако ДЕЙСТВИТЕЛНО България беше пряка военна заплаха за русия? Тези лица нямаше да могат спокойна да направят и една крачка по българските улици, камо ли да се чувстват в безопасност в България...

    Коментиран от #7, #8, #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кроко

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Какво престъпление, бе охлюв? Каква електроника произвеждаме ние? Въобще какво ценно, секретно и ембаргово се прави в България, че руснаците да имат нужда да го изнасят точно от нас?
  • 8 кроко

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не е ли лицемерие да правиш кървави "пролети" по света в името на демокрацията, свободата, човешките права и свободната търговия? Не е ли лицемерие да обвиняваш руснаците за бежанските кризи, които са предизвикани от тези конфликти? Не е ли лицемерие да разполагаш оръжия из Европа и след това да обвиняваш че руснаците са агресори и те заплашват?

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    Щом като сме заплаха за Русия , защо те така се натискат да живеят в лошата и опасна за тях България?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кака Пена

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Фнимавай, какиното, че нещо те избива на антисемитизъм, май.
    Пособилов е руснак, колкото кака ти е китайски космонавт.
  • 12 Кака Пена

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Какиното, при реална заплаха за живота и здравето на туристите от Руската Федерация в България и при очевидно бездействие на българските власти, реакцията на Путин ще е такава, че всички основатели на Атлантическия клуб ще се оцъцкат в памперса. Особено ентусиазираните, като тебе, може и да го препълнят.
    Някога България имаше 8,9 милиона население, 110 хиляди души редовна войска, 2700 танка и 560 бойни самолета. Турция и Гърция се допитваха до България дали да се сбият.
    Сега България е шест милиона, войската е десетина хиляди с двайсетина генерала, танковете са стотина, самолети няма (българското въздушно пространство се патрулира от турски самолети, от името на НАТО) и всичко е съвсем точно.