3 Март, 2017 09:56 7 160 1

Дубай празнува 3 март (СНИМКИ)

  • дубай-
  • 3 март-
  • празник-
  • честване
Дубай празнува 3 март (СНИМКИ) - 1

Националният празник на България беше отбелязан в Дубай с тържество, организирано от Генералното консулство на страната ни. Българското знаме се развя редом с това на Обединените арабски емирства (ОАЕ) под звуците на националния химн до най-високата сграда в света Бурж Халифа.

Дубай празнува 3 март (СНИМКИ)

По традиция всички над 250 гости бяха закичени с мартеница за здраве и късмет. Сред тях бяха високопоставени представители на местните институции, държавни служители от министерството на икономиката и от правителствата на Рас-Ал Хайма, Шарджа, Дубай и Абу Даби, генерални консули и посланици на държавите от ЕС и асоциираните страни, на Япония, САЩ, Китай и редица държави от региона на Залива, Латинска Америка, Близкия Изток и Африка. Присъстваха и многобройни приятели на България от академичните среди, културния елит, медиите и бизнеса.

Дубай празнува 3 март (СНИМКИ)

Официален гост беше Н. Пр. д-р Абдула Ал Нуаими – министър на инфраструктурното развитие на ОАЕ, който от името на премиера и емир на Дубай Шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум предаде на Генералния консул официален поздрав по случай националния празник. Лични поздравления изпрати и министърът на икономиката – Султан Ал Мансури, който неотдавна посети нашата страна.

Дубай празнува 3 март (СНИМКИ)

В приветствената си реч Генералният консул Богдан Коларов отбеляза стабилната връзка между България и Обединените арабски емирства, желанието на двете страни още по-голямо сътрудничество в сферите на бизнеса, инвестициите и туризма, както и информира за решението на двете страни за отваряне на дипломатически представителства съответно в София и Абу Даби.

Дубай празнува 3 март (СНИМКИ)

Акцент във впечатляващата програма бяха двата местни фолклорни състава „Здравец“ и „Булгара“. Народните хора разтърсиха основите на Бурж Калифа, а българската музика докосна сърцата на многобройните гости в Диамантената зала на хотел Адрес в центъра на града.

Българската общност в ОАЕ се разраства. Близо 7000 българи живеят и работят на територията на седемте емирства. Генералното ни консулство в Дубай е акредитирано само в шест от тях, но не и в Абу Даби. Българите, които живеят в столицата на ОАЕ, са около 1500, но за консулски услуги като издаване на паспорти и заверка на документи в момента се обръщат към дипломатическото ни представителство в Дубай.

Над 80 деца изучават роден език, литература, история и география в двете български училища в Абу Даби и Дубай, създадени от доброволци, безрезервно отдадени на българската кауза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симона

    1 1 Отговор
    Нашите медии повече трябва да отразяват такива забележителни изяви по света, за да расте гордостта ни като българи.