2 Март, 2017 12:38, обновена 2 Март, 2017 13:34 5 363 14

САЩ започват тестовете на "Джералд Форд"

  • джералд р. форд-
  • джералд форд-
  • самолетоносач-
  • военноморски сили-
  • сащ

Суперсамолетоносачът ще бъде пуснат в експлоатация през април

САЩ започват тестовете на "Джералд Форд" - 1
Снимка: US Navy

Най-скъпият военен кораб, произвеждан някога, най-накрая ще започне тестове в море. Струващият почти $13 милиарда самолетоносач "Джералд Р. Форд" ще бъде изпитан, преди официално да бъде пуснат в експлоатация през април.

"Джералд Р. Форд" е флагманският кораб на новия клас суперсамолетоносачи на американските военноморски сили. Водоизместимостта на 337-метровия гигант е 100 000 тона, задвижван е от два ядрени реактора, които му позволяват да развива скорост от 30+ възела (около 55 км/ч). Може да носи до 75 различни многоцелеви самолета. Екипажът му е съставен от 508 офицери и 3789 матроси. Строежът му започва през 2009-а и е завършен е през 2013-а.

Самолетоносачът е кръстен е на 38-мия президент на САЩ - Джералд Форд, починал през 2006 година. Форд е служил на лекия самолетоносач "Монтерей" през Втората световна война.

Обичайната практика е първият кораб да даде името на целия клас. Различните модели ще бъдат основните произвеждани в идните години. Вторият от клас "Джералд Р. Форд" - "Джон Ф. Кенеди" вече се строи и се очаква да бъде готов през 2020 година. Самолетоносачите от от клас "Джералд Р. Форд" ще заместят тези от класа "Нимиц".

САЩ започват тестовете на "Джералд Форд"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чефо

    8 8 Отговор
    ще го тестват лятото в черно море в разгара на сезона!
    Може и някой ядрен опит да направят в морето пак тогава...
  • 2 киро острото

    8 4 Отговор
    цената на ламарината и желязото не падна ли вече
  • 3 ссс

    14 14 Отговор
    руснаците ще го направят два пъти по-добър за три пъти по малко пари

    Коментиран от #4, #6

  • 4 гост

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    Ти до вчера плюеше по Руснаците и всичко руско , а днес ги боготвориш . СтраООООтен си >

    Коментиран от #5

  • 5 бати

    15 9 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Излишно харчене на пари.......руснаците пък имат добри противокорабни ракети, тъй че........язък за барутя.

    Коментиран от #7

  • 6 Щирлиц

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    М`че кЪк ? Нал` го гледаш Кузя - където мине всичко пада от смях

    Коментиран от #10, #14

  • 7 джосар

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "бати":

    Руснаците в момента нямат потенциала да потопят нито един самолетоносач на САЩ! Евентуално един и то при много ако!!!

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    8 7 Отговор

    До коментар #7 от "джосар":

    Айде, бе! Я бегай до Козяк да се кандидатираш за овакантения пост на съветник на Тръмп по нац. сигурност! Огромна загуба за световния мир и демокрация ще е, ако изпуснат такъв капацитет като теб!
  • 9 ГОСТ

    4 4 Отговор
    Там е работата че никой незнае какво имат руснаците Пет години гаранция и после могат да ни го продадат да тралим за рапани
  • 10 МХА

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Щирлиц":

    Преди години руснаците изхвърлиха всичко от стария зенитен комплекс ДВИНА създаден през 60 години и създадоха супер нов и модерен комплекс но се пренасяше от ЗИЛ 157 и запазиха всичко старо . Така че нека се смеят на КОЗЯКА че пуши никой не знае какво се крие под ламарината му ..Със зенитен комплекс създаден 70 г бе свален / невидимия/ СТЕЛТ в Сърбия !!
  • 11 Поп Грую

    3 3 Отговор
    С две години закъснение, като основните проблеми, на които се дължи то - ненадеждност на катапултите и спирателната система - са "условно решени".
    С появата на ракетите "Калибър" вече е само скъпа играчка, с бойно приложение около африканските и южноамериканските брегове.
  • 12 681 БЪЛГАРИЯ

    3 1 Отговор
    ДА ГО ПОДАРЯТ НА БЪЛГАРИЯ С ОЩЕ 25 F-35 !
  • 13 шруум гъбков

    2 1 Отговор
    На това чудо известно още като плаващото бедствие за $13млрд му се запалиха два пъти турбогенераторите още в корабостроителницата, което ме кара да мисля, че морските тестове ще са доста интересни и ще развалят съна да доста либерални проамерикански дупедавци хахахахахх
  • 14 шруум гъбков

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Щирлиц":

    Падат от смях лаици като теб, които кораб са виждали в най-добрия случай докато са на круиз, но повечето ги гледате на картинки и лятото от плажа(ако ходите де, защото времето за плаж съвпада с разните Ви там агро дейности)