Last news in Fakti

2 Март, 2017 13:45, обновена 2 Март, 2017 13:47 1 465 2

В Швеция връщат казармата

  • швеция-
  • казарма-
  • военна служба

Днес шведското правителство решава съдбата на армията си

В Швеция връщат казармата - 1
Снимка: БТА/АР

Шведското правителство ще реши днес (2 март) да върне задължителната военна служба в страната, пишат световните медии. Така местната власт ще се опита да противодейства на липсата на достатъчно желаещи са се запишат в армията.

Шведските политици искат да повишат и сигурността около границите си, където напрежението сериозно се увеличи в последните няколко години след като Русия анексира Кримския полуостров от Украйна.

Скандинавската държава, която не е член на НАТО, ще мобилизира 13 000 млади шведи от 1 юли. Други 4 000 ще бъдат привикани през 2018-а, когато службата става ежегодна, а годишните цифри могат и да нараснат до 8 000. Решението засяга всички момчета в Швеция, родени от 1999-а нататък.

Продължителността на задължителната военна служба ще е 11 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 me be re

    6 0 Отговор
    Само ние се опирваме да съсипем армията си и то много успешно за сега !

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "me be re":

    Не се опитваме ! Тя е унищожена ! Казармите в градовете ги сринаха и на тяхно място израстнаха магазини от чужди вериги. Строителни и ЖП войски също няма. НО НАЛИ ЕС И НАТО ТОВА ИСКАХА ?
Новини по държави: