3 Март, 2017 09:27 1 006 0

Малайзия освободи севернокореец

  • малайзия-
  • ким чен -нам-
  • задържан

Той беше задържан за убийството на Ким Чен - нам

Малайзия освободи севернокореец - 1
Снимка: БТА/AP

Полицията в Млайзия пусна на свобода единственият задържан севернокореец по случая с убийството на Ким Чен – нам, съобщи Би Би Си.

Нам е брат на севернокорейския лидер Ким Чен – ун. Той беше убит на летището в Куала Лумпур след отравяне. За организацията на убийството се обвинява правителството на Северна Корея. Нам беше известен като критик на политиката на брат си.

Единственият севернокореец задържан по случая до този момент беше Ри Джонг Чол. Според полицията обаче не са открити достатъчно доказателства, за да може той да бъде обвинен. В крайна сметка задържаният ще бъде депортиран в Северна Корея. Причината са имиграционни нарушения.

Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА