3 Март, 2017 10:59 3 196 32

Демографски срив в ЕС, България е най-зле

  • ес-
  • деца-
  • раждания
Демографски срив в ЕС, България е най-зле - 1

ЕС е изправен пред демографски срив. За това предупреждава специализираното издание „Економи матен”.

Данните тревожно показват, че във водещите икономики на Общността Германия и Франция ражданията със всяка измината година са по-малко. Според данни от Евростат за 2015 г. показват, че ражданията през тази година са 5,09 млн. срещу 5,2 млн. смъртни случая.Най-тежка е ситуацията в България със 70 хил. раждания срещу 110 хил. смъртни случая.

От своя страна френската статистика показва, че с всяка измината година ражданията в страната намаляват около 2% годишно.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е заявявала, че раждаемостта в Германия, една от най-ниските в света, и нейното застаряващо поколение се сред най-големите предизвикателства пред икономиката на страната, припомня ДПА. Агенцията отбелязва, че за поддържането на стабилно равнище в числеността на населението ражданията трябва да бъдат средно 2,1 на една жена.

В Германия новородените са били с близо 200 000 по-малко от починалите. В Италия "недостигът" е достигнал 160 000. Гърция, Румъния, Португалия и Унгария също са "на червено".

"Дефицитът" на ражданията е по-тежък от бюджетния и се комбинира с него. След няколко десетилетия населението на Италия при сегашните тенденции би спаднало до 55 милиона, много от които старци. Не е ясно как те ще могат да връщат дългове, натрупани от 60 милиона души, при по-нисък дял на работоспособното население, отбелязва "Економи матен".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    8 20 Отговор
    Айде , пак поръчкови статийки , срив имало , няма такъв филм ! Евросъюза не е толкова голям по територия а, сме по вече от 500 милиона ! Това срив ли е ? Вие да не искате да станем като китайците и индусите , да караме разни моторетки и да нема чиляк от де да мине по улицата. Айде няма нужда!
  • 2 Хасан

    18 13 Отговор
    Проблема не е в броя а средната възраст.. Няма младежи които да изкарват пенсиите на големия брой пенсионери.. Младежите само пушат трева и пият алкохол... Единственното спасение е внос на кюрди..

    Коментиран от #3, #9, #21, #32

  • 3 кроко

    13 10 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Асане , не се обяснявай много , а грабвай куфара и право в Стамбул ! Там всичко им е наред и с демографията и трева никой не пуши , а като ви хакнат руснаците и газовата тръба направо ставате Рай. Айде , на добър път!
  • 4 а стига бе

    25 1 Отговор
    Еми още налагайте гей-културата..още налагайте толерантността и мулти-култи простотии...още отричайте традиционните семейни ценности...още приемайте безумни закони за осиновяване на деца от гей-семейства...още приемайте закони как в Франция-че няма "майка" и "баща" а родител № 1 и родител № 2......---пък после имало демографски срив---------еми ще има.........
  • 5 onq s konq

    5 12 Отговор
    Планетата е на прага на самоунищожение от пренаселеност,което задължително води след себеси тотално замърсяване на природата от всякакво естество,разни откачалници едвали не се вайкат че раждаемостта била недостатъчна!И иначе непрекъснато някой у нас се оплаква че няма къде да паркира и градовете са пренаселени,че магистралите са задръстени от коли ,което пък пряко влияе на броя катастрофи и т.н.

    Коментиран от #8

  • 6 чичо ви

    21 1 Отговор
    Еми айде дайте пара да гледаме бели деца. Аз сам със заплата много над средната и покраи наема, сметките, едно дете се задъхвам. Геноцид е това! Вместо да внасяме мангали, що не вдигнат стандарта в Евросъюза. що не погледнат по-сериозно към източната периферия. Д*.а гладната ротшилдска върхушка. Някои са трилионери, а 95% от нас им се дърпа тока като има 31 дена в месеца

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "чичо ви":

    Ти каво си се разревал бре? Еаросъюза да погледнел към тебе ли? Няма кво да чакаш да те гледат , запрятай ръкавите и почвай да правиш деца , щом толкова си загрижен за демографията.
  • 8 оня с магарето

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Под демографски срив не се говори за коне бе ! Какво си се разцвилил толкова ?

    Коментиран от #11

  • 9 111

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Те кюрдите са изкарали пенсиите и образованието на всички в Мала Азия и околовръс и сега ги изнасят, че нямат нужда от повече пенсии ...
  • 10 месара

    10 1 Отговор
    е другарката меркел нали за това покани тия " мигранти " , да увеличат раждаемостта !!!
  • 11 onq s konq

    3 14 Отговор

    До коментар #8 от "оня с магарето":

    Какво ли пък разбира тиквата ти от демосрив?!Ама така и ще си останеш заклещен в соца и уникалните му идеи,че на държавата й трябват много деца за да има кой да аргатува на комунистическите велможи за "без пари".А е просто:По-добре 1-2 деца добре гледани ,възпитани и изучени ,отколкото 10 без образование,расли в мизерия и разчитащи единствено на държавна социална помощ,т.е. на средства от данъците на работещите.Бе кво ли съм седнал да обяснявам на рускопоклоници...

    Коментиран от #16

  • 12 шовинист

    13 1 Отговор
    Разбира се, най-важна е аритметиката. Англосаксонските сатанисти излъгаха белите хора, че лакомията за пари и егоизма са по-важни, но историята е на друго мнение. Белите хора трябва да се множат. Алтернативата е погибел. Само за 35 год черна африка увеличи населението си 4 /четири/ пъти. Тези орди от черни полухора рано или късно ще ни залеят. И тогава ще има нова война на световете....

    Коментиран от #22

  • 13 Гост

    6 1 Отговор
    Ами ако социалните да спрат с продажбата на деца може ида помогне. Да имаш деца в "държавата" се оказва все по неразумно начинание. Не се знае на кой клон от безаконието ще увиснеш. Който икса да има деца първо да си намери държава, където може да ги отгледа. В тази Територя, вероятността да навредят сериозно на теб или детето ти е много голям.
  • 14 Истината

    8 0 Отговор
    Пълни глупости само за да промиват мозъци...а тоя хасан защо не си ходиш в турция да ти порят г.за кюрдите продажна сган...там ще удряш глава за оня подофил мохамед
  • 15 Патето Яки

    9 0 Отговор
    Бързо на работа в кревата.
  • 16 на коня под опашката

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Ти как си възпитан и образован,като бъркаш българското с унгарското знаме?

    Коментиран от #29

  • 17 Хасан

    3 7 Отговор
    До Истината.. Аз съм бил тука още преди Аспарух да дойде.. А ти ще ме гониш
  • 18 знаещ

    3 0 Отговор
    Пишете world population и отворете световния часовник на населението да видите в реално време как нараства главоломно населението на Индия, Пакистан, Индонезия, Нигерия и Конго. А Европа е застинала населението и не мръдва.
    Вече сме 7.5 милиарда а белите са 1.
  • 19 Хасан

    4 2 Отговор
    Май Европа ще прави избор между турски,африкански и пакистански.. рязан..
  • 20 Хасан

    4 3 Отговор
    Нека да им сменят генотипа на тия англосаксонци.. А руснаците Китай ще ги залее.. Бъдещето ще са хора с мургав тен и дръпнати очи..
  • 21 Поп Грую

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    А кой е изпапал социалните осигуровки, удържани от пенсионерите, докато са работили? И защо трябва младежите да изкарват пенсиите на големия брой пенсионери?
    Тая песничка се чурулика, откак тавагисч Луканов забърса пенсионния фонд - 7,5 милиарда долара.
  • 22 местя го в другия

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "шовинист":

    Черните с лъковете и прашките ли те плашат.Още малко и диваците ще превземат Европа и САЩ щото са много на брой.Ами Европа и САЩ са почти милиард ,а са и най технологично и военно развити в света.Лесно няма да се дадат,да не кажем никога.Последната държава след края на света ще бъде САЩ.Така че спокойно.
  • 23 Фалшиви новини

    4 0 Отговор
    Стотици милиарди евро които Меркел дава на "бежанци" талибани, като социални помощи ,да беше дала на немски жени ,но планът е друг -Европа да се напълни идилминдиловци ,които мразят християните. Войната неизбежна,тя вече се води от единаци ислямисти с коли,автобуси,камиони и др.превозни средства. Ще има ответен удар и тогава кервани от боклуци ще потеглят обратно..
  • 24 123

    6 0 Отговор
    Казано е "Тези които управляват света могат да накарат половината население на земята да произвеждат л..на , а другата да го изяде".
  • 25 шовинист

    7 1 Отговор
    до "местя го в другия" - може и да си прав за САЩ, но и там нещата са много зле. Ако и да останат последна държава, това няма да е САЩ на Линкълн, Айзенхауер или Рейгън, а ще е расов шишмаш с доминация на черни и кафяви. Така е изчезнала и Римската империя. Колкото до ЕС - там и днес е пълен ужас. Франция, Германия и потенциалните алкохолици от скандинвието са с по лош прираст и от нас, но в статистиката им не делят бели, черни и зебри. Така 1 арабка с френски паспорт ражда 10 деца, а 5 французойки нямат и по 1, но в статистиката средно всички имат по 2. Западът вече е мъртъв. Свободата, лакомията за пари и адекватната им п....стия го убиха. Ние още имаме шанс да оцелеем....но зависи от нас....
  • 26 Хасан

    4 2 Отговор
    До попа.. Така е капитализма..слагаш морков пред магарето да дърпа каруцата..Пенсията е моркова..
  • 27 шовинист

    5 0 Отговор
    ....и още нещо- кои в ЕС са силни военно, че не се сещам....? Германия има пропорционално по малка от нашата армия...а френските меки китки отдавна не с хващали друго освен вилица и черна патка.....мдаа....таа...ако тръгнат руснаците....до ламанша няма кой да ги спре....а същото се отнася и за турците....за съжаление....
  • 28 Хасан

    3 1 Отговор
    Има световна конспирация.. Населението трябва да се намалее до 1 милиард.. Европа с гейове и алкохол, арабите с война, азиатците с епидемии..
  • 29 onq s konq

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "на коня под опашката":

    Изобщо не съм го объркал!Нали е имало българо-унгарска империя - или си проспал този урок по география???За разлика от тебе имам едно полувише и едно цяло више така че да спориш точно с мене не ти трябва!

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гого

    0 0 Отговор
    След някое друго десетилетие ромите ще получат най големият си подарък територията на България без да са дали един лев за нея.
  • 32 Пол

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Прав си... А за да няма младежи са виновни ГЕРБ БСП ДПС СДС НДСВ ЕВророма и останалите във властта от десетилетия насам. Техните непрестанни вредни промени наз аконите объркаха хората, водят до хаос несишгурност до непланиране до нежелание да се рискува с дребен бизнес, до отвращение то скапаната мафия държава до емиграция и до демографски срив. Причината коя ли е? Липсата на морал в СЕКЮРИТИТО НА РБ. Няма койд а наказва тези самозабравили се паразити, които си правят каквото искат, а са престъпници закононарушители 99 че и 100 % от тях. Не можеш постоянно да мениш Законите и да върви... Все едно е постоянно да меениш положението на пътя...автотрафика се обърква... Затова, че не се страхумвайте за България! - тя не съществува от 8 века. Откакто подобни на сегашните паразити алчни за имане и власт обсебваха постовете и ни съсипват. соца е подигравка. Някои казват било рай? може ли диктатурата на тирани да бъде рай? Нот! сега еоще по-зле, понеже алчните паразити се умножиха ненаситно в хиляди пъти. България може и да се възстанови някой ден. Но едва ли ще е с такива на постовете. А в близките 50 години ако нес е арестуват и затворят няма как да стане. Значи е обречена... жалко за дедите ни - трудиха се напразно и ние.