3 Март, 2017 14:59 1 969 7

Тереза Мей отряза мечтите за независима Шотландия

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • шотландия

Тежка атака срещу Никола Стърджън

Британският премиер Тереза Мей атакува остро първият министър на Шотландия Никола Стърджън, заради желанието и да се проведе нов референдум за независимост, съобщи „Бизнес Инсайдер“.

Стърджън започна да говори за независимост, след като Великобритания реши да излезе от ЕС. Това стана след референдум в страната. Повечето граждани на Шотландия обаче гласуваха за оставане в Съюза.

„Това тунлено виждане, което се фокусира само върху независимостта, смалява Шотландия. Всичко това води до пренебрегване на лошото управление на здравеопазването и образованието в региона. За тях не е важно да направят правилните неща. Те се държат сякаш политиката е игра. Убедена съм, че ще напуснем ЕС като едно. Това не е игра. Това е важно“, заяви Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    12 2 Отговор
    Искаш кюрдска държава ама на Шотландия не даваш независимост
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 първо

    9 2 Отговор
    шотландия иска да остане в ес а не толкова , че иска независимост . но както когато на англия не и е изгоден ес и може да го напусне така и щом шотландия сметне , че съюза и с англия не е изгоден може да излезе от великобритания . както имаше референдум за отцепване от ес така и демократично трябва да има и референдум какво ще решат шотландците...иначе има едно имперско държание на англетата. второ е по-добре да си част от 400 млн ес отколкото от 60 млн великобритания която дори ти отказва правото да решаваш
  • 4 1234

    1 0 Отговор
    В Библията е казано,че след 2000дната година всички народи ще започнат да се завръщат в родината си.А след 2025 год ще стане трудно завръщането им,така,че който ще се прибира да се прибира докато е време защото ще има катаклизми които ще възпрепятстват завръщането им по родните места.
  • 5 Нико

    1 4 Отговор
    Първо, да не би ЕС да даде право на шотландците да решават нещо? Шотландец ми е казвал в разговор за евентуален референдум: Това са пълни глупости, да напуснем ЮК и да се съюзим с Германия?
  • 6 ссс

    4 0 Отговор
    да праят един референдум и де се присъединяват към Русия!
  • 7 Лондон

    5 1 Отговор
    Шотландия мина през Референдум, малко на кантар гласуваха за оставане в ЮК предимно защото ЕС ги предупреди да не си мислят, че остават в ЕС щом са били част от държава членка.. Много ясно - всякакви Баски и Каталунци и други ентусиасти щяха да побъркат ЕС.
    Ама сега, Шотландия пак е завлечена извън ЕС, от омразните Англичани.. Ами първата възможност за Референдум ще си я използват.. Че Мей им извива ръцете, натрива им носовете и т.н.
    А Шотландците са горди..
Новини по държави: