Last news in Fakti

4 Март, 2017 21:06 1 032 5

САЩ удряли ракетната програма на КНДР с кибератаки

  • барак обама-
  • кндр-
  • сащ

Те били разпоредени от Барак Обама

Администрацията на бившия президент на САЩ Барак Обама многократно е прибягвала до кибератаки срещу ракетната програма на Северна Корея, съобщи „New York Times”.

Атаките са били разпоредени преди три години и целта им е била да сринат разработването на балистични ракети в Северна Корея. След това често властите в Пхенян започват да извършват неуспешни тестове на балистични ракети.

Все пак няма данни, които да докажат, че тестовете са се проваляли заради кибератаките. Обама е предупредил Доналд Тръмп за това каква опасност представлява Северна Корея.

Спроед източници на този етап Пентагона не е готов да противодейства на ядрената програма на комунистическата държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 санкция

    5 2 Отговор
    Е, как пък правят кибер атаки срещу държава в която няма интернет?

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Kcaniba

    1 4 Отговор
    Обамката си го премести в десния крачол
  • 3 Поп Грую

    4 2 Отговор
    Мижи да те лажем! Нескопосан опит да се удари една баданарка на много умния, почти гениален Обама.
    Единственият начин да го направят е като им продават чипове за управление със "задна врата". Като на Садам Хюсеин, който си ги купуваше от Франция, пък после изведнъж се оказа, че системата му за ПВО не ще да работи. Разбира се, севернокорейците са безкрайно доверчиви идиоти и си купуват тия чипове от САЩ, и след неуспешните тестове продължават да си ги купуват. Как ли пък не!
    Допускам, че Северна Корея няма развите електронна промишленост, само че Китай има, а те са първи дружки с Китай.
  • 4 tost

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "санкция":

    Обаньона и ЦРУ решили да ударят КНДР с кибер атака,но в последствие разбрали че кореаните нямат интернет.А колкото до милиардите похарчени на вятъра,не се безпокой,печатницата за пари е у тях.
    Ще си напечатат нови милиарди $ ;)
  • 5 Ото

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "санкция":

    Eто така се прави атаката: Пентагона праща емейли до Китай. Китайцитепишат на компа и пращат комунистически гълъби до Ким Чен Ун. Той ги чете и ги предава на корейското разузнаване. Ти ги вкарвата на пишещи машини и пишат разпоредби до ядренните си разработчици. Обаче печатните машини вече са заразени и вируса тръгва по мастилото и стига до подземните им лаборатории. Там го пускат на ксерокс и вируса заразява ксероксите, а оттам отивам комунистическият комп на базата и вече е заразен. вируса почва да прави бели и опита се проваля. Ето така действува вездесъщата ръка на ЦРУ. ти да не мислиш, че с прожекция на мюзикъл ще накараш яростният защитник на комунизма г-н Ун да спре ядренните опити? Ноу! Он твърдо се е заканил да срине загниващата капиталистическа система в лицето на САЩ и няма да спре пред нищо. "Дермокрацията" е в огромна опасност... КУМУНИЗМА ИСКА РЕВАНШ! Ким Ун вероятно ходи само във военен марщалски мундир и репетира кодовете на ракетите си. А може би стреля с АК по американското знаме на полигона? Кой ти знае?