6 Март, 2017 14:53 2 352 0

Северна Корея отвръща на удара

  • северна корея-
  • посланик-
  • малайзия

Експулсира посланика на Малайзия

Северна Корея обяви, че ще експулсира посланика на Малайзия, съобщи South China Morning Post.

Това стана, след като по-рано Малайзия експулсира севернокорейския посланик. Събитията се случват след убийството на Ким Чен – нам. Нам е брат на севернокорейския лидер Ким Чен -ун. Той известен с критиката към властите в страната. Вече има съмнения, че убийството е било подготвено от Пхенян.

От Северна Корея вече са дали 48 часа на малайзийския посланик да напусне страната. Правителството на Малайзия вече беше обявило, че изтегля своя дипломат.

В същото време севернокорейския посланик отправи остри критиките към Малайзия. Това стана, докато чакаше полета си от летището в Куала Лумпур. Той обяви разследването на местната полиция като нагласено.

От Северна Корея все още не са коментирали смъртта на Нам. Той беше убит с химическо оръжие. Вече има две задържани жени по случая. Обвинения срещу страната отправиха още Южна Корея и Япония,. Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: