Last news in Fakti

7 Март, 2017 08:14 1 261 0

Двама от пострадалите в Унгария българи се връщат у нас

  • унгария-
  • българи-
  • ранени-
  • българия-
  • връщат-
  • катастрофа

По-голямата част от пострадалите български граждани са изписани

Двама от пострадалите в Унгария българи се връщат у нас - 1
Снимка: Digi24.ro

Двама от българските граждани, пострадали при верижна катастрофа в Унгария в средата на месец февруари, ще бъдат транспортирани с линейки до България до края на седмицата.

До момента по-голямата част от пострадалите български граждани са изписани от унгарските болници и вече са в България, предаде БНР. При тежки инцидент загина една българка, а други 12 наши сънародници бяха ранени.

Една от изписаните българки се е върнала в Германия, където пребивава постоянно. В болницата в Сегед все още се намират трима от пострадалите наши сънародници – две жени и един мъж.

Двама от тях са преместени от интензивното отделение в отделенията по травматология и неврология на болницата и са в относително подобрено състояние, обявиха от външното министерство.

Със съдействието на Министерството на здравеопазването се планира още тази седмица лечението им да продължи в България. Третата жена, която е след операция, ще остане в болницата за по-продължително лечение, защото е с по-тежки травми.

Верижната катастрофа стана на магистрала М43 (намираща се в южната част на Унгария) на близо един километър от границата с Румъния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: