Last news in Fakti

8 Март, 2017 09:03 768 2

ООН размаха пръст на Северна Корея

  • оон-
  • ракети-
  • северна корея

Остро осъждане на изстрелването на балистични ракети от Пхенян

Съветът за сигурност на ООН (СС на ООН) остро осъди опитите, извършени от Северна Корея с балистични ракети и изрази безпокойство от все по-дестабилизиращото и предизвикателно поведение на Пхенян, съобщиха от Ройтерс, цитирани от БНР.

Северна Корея изстреля четири балистични ракети в морето край японските брегове, за да тренира удар срещу американски военни бази в Япония.

Текстът на изявлението на Съвета за сигурност, съставен от САЩ, беше одобрен единодушно от 15-те страни-членки на Съвета въпреки напрежението между Вашингтон и Пекин във връзка с обявеното разполагане на американска противоракетна система THAAD в Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    И кой пръст размаха?

    Коментиран от #2

  • 2 Ото

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Не прочете ли добре? Пхенян е размахал 4 балистични пръста на НАТО и САЩ в частност, а ООН е размахал един пръст в отговор. Не е честно - 4 на 1? Сега сигурно Ким Ун няма да мъже да спи от мъка?