8 Март, 2017 15:12 944 0

Малайзия изхарчи 100 млн. USD за търсенето на самолет

  • mh370-
  • издирване-
  • самолет
Малайзия изхарчи 100 млн. USD за търсенето на самолет - 1
Снимка: АР/БТА

Правителството на Малайзия е изхарчило над 100 млн. USD за издирването на изчезналия Boeing на Malaysia Airlines. На 8 март се навършват три години от мистериозното изчезване на самолета на полет MH370. За този период са претърсени над 120 000 кв.км в района на Индийския океан.

Официално издирвателните процедури бяха прекратени на 17 януари 2017 г. по решение на трите държави участвали в претърсването – Австралия, Китай и Малайзия. При наличие на нови данни издирването може да бъде подновено.

Самолетът на Malaysia Airlines, изпълняващ полет от Куала Лумпур за Пекин изчезна от радарите в нощта срещу 8 март 2014 г., близо 2 часа след излитане. Първоначално търсенето беше в южната част на Китайско море и пролива Малакск, като в операцията участваха 26 държави. Месец след трагедията, премиерът на Малайзия обяви, че самолетът е „завършил полета си в южната част на Индийския океан”. В началото на 2015 г. малайзийските власти признаха, че Boeing-ът е претърпял катастрофа, а всички 239 пътници на борда са загинали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА