8 Март, 2017 21:41 4 221 25

Крилатите ракети на Русия притесниха US генерал

  • русия-
  • сащ-
  • крилати ракети-
  • генерал-
  • пол силва-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Американски генерал смята, че действията на Русия нарушават духа на споразумение от 1987 г.

Крилатите ракети на Русия притесниха US генерал - 1
Снимка: Shutterstock

Американски генерал обвини Русия в разполагането на крилати ракети, което по думите му е нарушение на подписано преди три десетилетия споразумение, предаде „Детройт нюз“.

През 1987 година Съединените щати и Съветският съюз подписват Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие. Подписан е от Роналд Рейгън и Михаил Горбачов.

Генерал Пол Силва, зам.-председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, заяви, че действията на руснаците нарушават духа на тези договорености.

„Вярваме, че руснаците умишлено разполагат крилати ракети, за да заплашат НАТО и съоръженията на алианса“, заяви генералът. Той не каза дали ракетите носят ядрен арсенал. Това е първото публично обвинение от страна на Вашингтон след доклад, че Русия тайно е разположила крилати ракети SSC-8, които е тествала в продължение на няколко години.

През миналия месец американският президент Доналд Тръмп заяви в интервю за „Ройтерс“, че ще повдигне този въпрос пред Владимир Путин „ако и когато се срещнат“.

„Ню Йорк Таймс“ написа преди седмици за разполагането на крилати ракети. Изданието посочи, че един батальон е позициониран в ракетния полигон Капустин Яр. Създаден е бил и втори, чието местоположение е неизвестно. Русия категорично отрича да е нарушавала спогодбите между двете страни по отношение на ракетното разгръщане.

Отношенията между САЩ и Русия достигнаха най-ниската си точка от края на Студената война насам през последните години. След анексирането на Крим и заради конфликта в Източна Украйна САЩ и Европейският съюз наложиха санкции на руснаците.

След избирането на Доналд Тръмп за американски президент много анализатори посочиха, че очакват стопяване на ледовете между Вашингтон и Москва. Тръмп и Путин все още не са се срещнали, но от външните министерства на двете страни обявиха, че вече се подготвя такава среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОШО

    7 2 Отговор
    Обичат се младите - САЩ и Русия. Да се вземат!
  • 2 НАТО ВЕЦ

    8 12 Отговор
    Той духът не предаде ли Богу дух заедно с СССР?
  • 3 Kcaniba

    28 5 Отговор
    Американски генерал бил притеснен... Добра новина!!)
    А НАТО в Източна Европа????!!!!
  • 4 Великая Руссия

    29 9 Отговор
    С две думи напълнили са гащите за пореден път. Нали са голямата работа, защо треперят. Нали руснаците за нищо не ставали, нямали технологични оръжия и още бля, бля, бля глупости. Защо сега отново треперят от страх? Така им се пада и на НАТО и на МАТО и на всички тръгнали срещу Великата Русия.
  • 5 гост

    9 29 Отговор
    “...руснаците умишлено разполагат крилати ракети, за да заплашат НАТО и съоръженията на алианса“..“ И аз мисля така. Войнолюбива алкашия се надига от гроба на руската империя с претенциите да е новият четвърти хитлеристки райх, само че, руски и за това терористична русия трябва да бъде спряна дори с цената на унищожението й. Дори това да означава унищожението на половин Азия. По-добре Европа без русия, отколкото Източна Европа под руски ярем.

    Коментиран от #7, #15, #18, #20

  • 6 венци

    27 6 Отговор
    .ах ти и лицемерите!А кой нацвъка американски бази в Източна Европа,а и по целия свят?Да не би да са мои?Притеснени били!Има още много да се притесняват,това е само началото. крадци и убийци!
  • 7 tost

    23 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    A ве „госте“ я ме светни малко как ще ликвидираш Русия,даже и американския генерал Слива пълни гащите като види руските оръжия.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    5 24 Отговор

    До коментар #7 от "tost":

    Нали не забравяте, че България е част от НАТО? Не е зле да се променят някои закони и да се въведе забрана за пребиваване в България и за купуването на недвижими имоти тук от руски граждани, които са руски военослужещи или са членували в кгб/фсб/ вътрешни войски/ спецназ- зелени човечета. Всяка държава - член на НАТО трябва да прочисти 1во собствената си територия от руски агенти и руски терористи.

    Коментиран от #9, #11, #16

  • 9 браво бе гений

    18 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ейй, ти го измисли, бе! Като питаш руснака дали е агент на КГБ и той ще си признае! Ама ще седнеш мъжката, очи в очи да го питаш! Може малко да пийнете преди това, че да си развърже езика по-лесно!

    Ти си от онези „гении”, които твърдяха че руснаците нарочно навлизали във въздушното ни пространство за да изхабят ресурса на шестте ни изтребителя МИГ и да могат по-лесно да ни презвемат!!! Обаче се оказа съвсем друга истинината и същото е и със заплахата от рускте ракети сега, така че си задръж глупостите в своята глава.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    3 13 Отговор

    До коментар #9 от "браво бе гений":

    Тези неща не се решават с желание/ нежелание на руснака, а с желанието на Р. България да се въведе това изискване за чуждите граждани и особено онези от русия, които искат да влязат в България за купуване на недвижим имот или искат да си регистрират фирма тук. Просто се въвежда като ИЗИСКВАНЕ за получаване на еднократна/ многократна виза за България и толкова. Не си наясно с нещата.

    Коментиран от #23

  • 11 Драка

    20 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Леле,каква мъдрост ръси тоя човек,руснаци да не
    купуват недвижими имоти у нас.Че то освен руснаци
    и араби други почти не купуват,като махнем руснаците
    ще останат само арабите и турците и ако послушаме
    тоя умню след някоя и друга година у нас ще се чува
    предимно арабска реч и ще се разнасят ибрици и фесове.
  • 12 Драка

    12 6 Отговор
    Да повярваш,че САЩ се плашат от руски ракети е все
    едно да повярваш,че куче се плаши от салам.Това е
    уплах за увеличаване на военния бюджет,та да може
    някой да си купи я нова яхта я остров или пък да си
    смени любовниците.
  • 13 А казваха че Русия не я брояли !

    19 3 Отговор
    Уж в НАТО все лъскави, наперени и аслани а пък що все мрънкат кат постани?! Уж голям го вадят а па все са мекушави! СЛАВА РОССИИ !
  • 14 Шляхтиц

    16 4 Отговор
    Слава на РУСИЯ. Слава на БКП, (Не БСП). СЛАВА НА ТОДОР ЖИВКОВ. ВЕЧНА ДРУЖБА С ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ. БЪЛГАРИЯ никога не била по-добре от времето на Тодор Живков и силните икономически връзки със Съветския Съюз.

    Коментиран от #17

  • 15 Сибирь

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ела,ела , да ни унищожиш!!! Ама тоя път го няма Сталин за да ви се размине !!!
  • 16 Оги

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Може да сме в НАТО, но алианса мисля, че пръв нарушава спогодлбитес русснаците. Например имат спогодба военноморски сили на НАТО да не пребивават в Черно море, явно руснаците са искали да си гарантират спокойствие. А в Черно море редовно навлизат и правят учения кораби на НАТО. Също така разполага НАТО ПРО системи в приближение около Россия под разни предлози. С това дори договора им е нарушен и вече невалиден. Руснаците не са глупави, претърпели са 2 световни войни на подобни салтанати от Антанта и подобие атлантици атланти и знаят, че на такива думи и подписи, неподплатени с дела не може да се вярва. И освен това си разполагат оръжие на своя територия, а това си е тяхна работа, ако не нападат други. След като е така, на какво основание генерала се оплаква? нима около Русия, в Балтийско море,в Черно море не се провеждат често учения на алианса? Тогава руснаците нямат ли право да вземат мерки за самозащита от евентуални вредни действия? Имат! Е, разположили са няколко ракети и НАТО описка света? А самолетоносача Южнокитайско море да не е издблик на мирни намерения ?Във всеки случай човек трябвад а вярва на фактгите, не на обещанията! Защото обещания много, но фактите говорят. Не зная Русия да е разположила оръжия нейде освен в Россия, малко в Латакия Сирия там и май на още едно място имаше малко. Ала оръжия на САЩ са разположени в бази по цял свят почтги. И това ако е гаранция за доверие за мирни намерения здраве му кажи! Той и Рибентроп целуваше Молот
  • 17 Оги

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Шляхтиц":

    Грешиш! Да, пожелавам и на Россия и ниед а оцелеем! Но НРБ не е зенитан ас лавата на България. това създаде гигантскатап речеща номенклатура представител на която са и днешните Цачева и хиляди по постовете, а те ни смазват от десетилетия. При Александър Стамболийски България е била много по-доблре като законодателство, но после десните промонархистки и профашистки кръгове осъществяват преврата и съсипавт това. От натрапените ни чужди монархисти и всякакви лобита добро не видяхме от много векове. Колкото до просперитета на икономиката при соца, той е спорен като краен резултат. Да плюса бе, че имаше производство а сега имаме евреиски лобита на постовете които ни затлачиха под диктата на корпорейшън и освен че ни контролират и банки и политика и какво ли не, то и ни скарват с руснаците под какви ли не поводи дори и с пропаганда. Добре де, нали руснаците са си разположили батарея на тяхна територия? Не се канят да нападат САЩ. Значи е защитна реакция. тогава американския генерал защо приплаква? Явно нещо им обърква това плановете и никак не се радват че руснаците все още могат да се защитават? На това прилича....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 камбур

    10 1 Отговор
    Винаги се стига до едно джафкане след такава статия. Искам само да попитам коня и подобните му едно нещо - ако недй си боже, се стигне до конфликт на НАТО срещу Русия, той ще вземе ли автомат и ще иде ли да се бие срещу руснаците? И ако той иде, колко други мисли, че ще го последват? Аз няма да отида, нито някой друг, който познавам...всичко друго са празни приказки.
  • 20 АБЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    куко както каза Тръмп -Путин мачка негъра хйсеин цели 8 години и за тоя перод превърна гетотот хептен в бананова републиска.Днес сащисаните гетаците ака са им останали купои за манджа могат да уплашат Габон и или най много буркина фасо.
  • 21 ЪРП

    6 1 Отговор
    НАЙ-КАЧЕСТВЕНИЯ КОМЕНТАР Е КОМЕНТАР №16
  • 22 ЪРП

    5 0 Отговор
    И № 17 , БРАВО НА "ОГИ" ,ЧОВЕКА МИСЛИ ,КАТО ПРИКАЗВА!!!!!!!
    ПОДКРЕПЯМ ТЕ НАПЪЛНО ВЪВ ВСЯКА ДУМА!!!!!!
  • 23 гостуващ на гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Много си прав.Проблемът е, че Р. България няма желание да въведе такова изискване (справка-минусите и плюсовете по коментарите).По тази причина на "светли" умове като теб може да им припари под краката. Добре е да си потърсиш висок дебел клон, здраво тънко въже и като стане много напечено ме повикай да ти ритна столчето.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 денков

    2 0 Отговор
    Хаюерика е фаширала държава