9 Март, 2017 10:14 1 006 8

Льо Пен ще загуби изборите, сочи ново проучване

  • марин льо пен-
  • еманюел макрон-
  • франция-
  • избори-
  • проучване-
  • президент

На балотажа Марин льо Пен събира само 1/3 от гласовете

Льо Пен ще загуби изборите, сочи ново проучване - 1
Снимка: БТА/ AP

Кандидатката на крайната десница във Франция Марин льо Пен ще загуби изборите, съобщи „Политико“, позовавайки се на ново проучване на „Харис интерактив“.

Центристкият кандидат Еманюел Макрон би спечелил първия тур, ако изборите бяха сега, показва сондажът на общественото мнение. В анкетата, проведена между 6 и 8 март, са участвали 4932 души.

Тя показва, че Еманюел Макрон би събрал 26% от гласовете, докато лидерката на „Национален фронт“ Марин льо Пен – 25%. Франсоа Фийон би се наредил на трето място с 20% подкрепа.

През последните седмици популярността на Макрон значително се увеличи. Бившият кмет на Париж Бертран Деланое заяви, че „трябва да бъде подкрепен кандидата, който може да победи Марин льо Пен“, визирайки именно бившия финансов министър.

На балотажа преднината на Еманюел Макрон се увеличава драстично, сочи проучването. Той би събрал 65% от гласовете, докато Марин льо Пен – 35%.

Първият тур на президентските избори във Франция ще се проведе на 23 април. Сигурност балотаж ще бъде на 7 май тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 8 Отговор
    А бре , има ли още лумпени , освен ушанкаджиите , които се надяват , че дъртата баба льо Пена ще спечели ??
  • 2 сигурно

    1 3 Отговор
    има .Да не стане както все ставаше Великобриани да остане в ЕС,дъртата Килъри да спечели изборите в гетото и после по три реда сополи три реда сълзи.

    Коментиран от #3

  • 3 Kcaniba

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "сигурно":

    Трол ! Хапчитаааа...))
  • 4 кроко

    7 3 Отговор
    Тези проучвания са като нашите предизборни проучвания. Реално ако оставят хората да гласуват, сигурно ще спечели, но либерастите ще използват всички методи за да не допуснат да се получи като брекзит. Щото само с пропагандиране на еврогейски ценности и псевдовъзможности и постижения на ЕС, се видя че не става. Затова сега я разследват Льо Пен, пускат платени проучвания и всякви либерасти реват срещу нея. Жалкото е че може и да успеят, но още по-жалкото е че в брюксел не зачитат мнението и ценностите на коренното население на европа. Много хора биха предпочели по-малки доходи и повече спокойствие и сигурност пред псевдо възможностите за развитие, които са реално възможности само за богатите, и псевдо це ностите които им натрапват.
  • 5 2399

    5 4 Отговор
    Европа трябва да се разпадне и всичко ще си дойде на мястото. Великите сили ще са си Русия и САЩ и другите ще мълчат. Всеки да се върне от където е и всичко наново ще потръгне......приказката за неволята знаете ли я. Светът е изкуствен.
  • 6 Защо Марин Трябва да загуби ?

    2 0 Отговор
    Кой решава изборите във Франция? Народа? Не ! ЦРУ решава кой ще е президента! Неоконсервативната стратегия - US world hegemony , one nation under God, решава кой ще кара влака! Сорос нарчи безвъзмездно годишно $800 милиона за "демокрация по света" ! За каква демокрация може да се говори когато СРЕДСТВАТА за ИНФОРМАЦИЯ са ЧСТНИ! Демокрацията неможе да живее при манипулирани СМИ! Днес в западния свят няма свободни СМИ! Всичко е манипулация на съзнанието на масите! А който контролира съзнанието той печели борбата с противоборстващите ! Затова Сорос е щедър - Американската хегемония на Света си струват разходите! "Америка за България" търси своите полит-проститутки, които работят срещу българският народ, но са едро заплатени!
  • 7 Какво толкоз не и харесват?

    2 0 Отговор
    Марин поставя интереса на Франция преди интересите на САЩ и ЕС. Това не се харесва на Чичо и ЕС! Марин е срещу Транс-Атлантик партньорство което води до преоритетни условия на американските пред компании - което узаконява ГМО, конкуренция на работната ръка и др. Това не се харесва на Чичо и ЕС! Марин е Франция да е Франция а не Европа! И иска излизане от ЕС! Това не се харесва на Чичо и ЕС! Марин е за излизане на Франция от НАТО! Това не се харесва на Чичо и ЕС! И ето ти булка Спасов ден! САЩ и правителството на Франция и СМИ/дезинформация/ снеха парламентарният имунитет на Марин! Обвиниха я в злоупотреба с ЕСзни фондове. Воала! Обявиха я за НАЦИОНАЛИСТ и ФАШИСТ. Воала! Което значи че днес за да си политик с кариера трябва да си предан не на Националните интереси на своята страна а на Хегемониялният план за ЕДНА СТРАНА ПОД СЛЪНЦЕТО и БОГА- САЩ! Нищо ново под слънцето нали помните предните избори във Франция как падна от стола Доменик Строс Кан!
  • 8 българин

    1 0 Отговор
    Дошло е време за нова френска революция.
Новини по държави: