Last news in Fakti

11 Март, 2017 03:15 3 223 15

Строят най-големия пътнически кораб

  • симфония на моретата-
  • хармония на моретата-
  • лайнер-
  • кораб-
  • най-голям

"Симфония на моретата" ще е на вода през 2018 г.

Строят най-големия пътнически кораб - 1
Снимки: Royal Caribbean, Wikimedia

Новият пътнически кораб на "Роял Карибиън Интернешънъл" - "Симфония на моретата" ще е най-големият, строен някога. Цитирани от USA Today, от круизната компания разкриха, че първото плаване на четвъртия кораб от класа "Оазис" ще бъде през април 2018 година.

"Симфония на моретата" ще тежи 230 000 тона, засенчвайки сегашният лидер - "Хармония на моретата" с близо 3 000 тона. Новият гигант ще е малко по-дълъг от 362-а метра на предшественика си и "една идея" по-широк.

"Ще е малко по-дълъг и една идея по-широк от останалите в класа "Оазис", заяви изпълнителният директор на компанията Майкъл Бейли.

В момента по "Симфония на моретата" кипи тежък труд в корабостроителницата в Сен-Назер, Франция.

Строят най-големия пътнически кораб

Досегашният първенец - "Хармония на моретата". По-големият "брат" ще изглежда идентично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    3 9 Отговор
    Браво , крраба е просто супер , нямам думи и нямам търпение да го видя на живо , бъдещето ще настъпи през април 2018 година.
  • 2 Kcaniba

    6 11 Отговор
    А знае ли някой , дали великорусите имат такива круизни лайнери , или те само с ракетките и арматките се гордеят ??

    Коментиран от #14

  • 3 тост

    6 13 Отговор
    Ако този прекрасен кораб беше руски , тук щеше да бъде пълно с възхитени русофили , както беще пълно под не отдавнашната статия за руския авионсец , който щели да строят руснаците и който шял да излезе през две хиляди ,трийста и не знам коя си година . За разлика от руския виртуално-пиаро проект , дадения кораб е реален и ще бъде пуснат в експлоатация само след една година , а руснанкциите пак са сред изоставащите и догонващите. Чакам възторжените изявление на русофилите относно този гениален продукт , сътворен от вечно гниещ западен мир , който русофилите така силно ненавиждат
  • 4 ссс

    4 12 Отговор
    Аре де, само.аз ли ще пиша в тая тема? От 3 коментара и трите са мои ма ми омръзна сам да си пиша. Няма ли някой русофоб да се закъчи да се джафкаме малко?

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "ссс":

    Русофилите беснииииии

    Коментиран от #15

  • 6 кроко ЧМОко

    5 13 Отговор
    А бре убав си е кораба , но чудно е - как така не са го оплюли още русофилите , ъм , чи не е руски ! Ко сега ?
  • 7 Симулатора

    5 8 Отговор
    Руските трололизачи беснииии!!!!
  • 8 Великодушния

    10 1 Отговор
    Няма смисъл да намесваме Русия . Просто трябва да се радваме на новото творение на света и дай боже един ден да го видим на живо...
  • 9 незнайко

    8 4 Отговор
    Колкото и тъпи постове да напишете едно е истина ! Никой от Вас няма да се качи на такъв кораб . На кого е нужен обаче ? На белите чалми от Дубай. Франция си им взема парите и строи. Един "нелеп инцидент" и може да последва Титаник към дъното.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 кроко

    6 10 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    А ти като се радваш тук по цял ден на руските ракети , да не си въобразяваш , че някой де те качи и заедно с нея ще те изстреля във въздуха бре троле путиноиден ??
  • 11 венци

    8 5 Отговор
    Ти си луд,бе момче!Иди се прегледай,има толкова добри специалисти!Да не би прадядо ти да е имал някоя фабрика,която е национализирана и затова мразиш руснаците толкова??????
  • 12 кроко

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    С изключение на твоя, №8 и №11, всички други постове са дело на ссс, който добре осъзнава жалката си съдба, но явно е мазохист имму харесва да се гърчи.

    Коментиран от #13

  • 13 бг лодкар

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    Поредното вмирисано корито. Какъв е смисъла да ги правят толкова огромни, ясно че е круизен кораб ама толкоз много хора събрани на едно място едва ли е много интересно.
  • 14 Ото

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Аз лично не зная дали имат такъв голям кораб руснаците? но имат доста големи кораби. по принцип, мисля, че се дължи най-вече на непрестанното изолиране на Россия от Запада и това ги прави вложители на бюджета най-вече в оръжейна продукция. Но имат много средноразмерни по над 80-100 000 тона бруторегистър тона водоизместимост, а да не броим разни малки корабчета. Зная, че правят добри кораби. Четох, че последните им разработки не отстъпвали по нищо, вероятно само по глезотии в каютите на редица модерни аналози и френски и други. но лукса се плаща с много пари. Говорим за изработка, надеждност. Добри кораби имат. Имат и доста туристически арктически проходими кораби... Но ние нямаме, макар да четох, че имаме няколко добри кораба местна изработка. поп ринцип правим качественни неща, но всичко е конкретно. Препоръчвам Спарки техниката, по нищо неотстъпва на Бош - опит. макитата са по-скъпи. само опита може да каже кое е доброто. А аз не съм карал кораби не зная? каквото пишат това чета... П.П. Впрочем карах лодка с гребла - това са първите кораби на света.... но не беше руска, а българска.
  • 15 Ото

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Какво означава "руссофил"? Мисля, че глупостта на много сънародници българи е пословична? Аз даже не съм ходил в Россия нито познавам повече от 4-5 руснака и то бегло. Какъв съм според теб? но вие ме смайвате с вашата пословична бяс да оплювате даже русската техника? за вас тия хора там са сякаш някакви парапитеци от Мезозоя и правят дървени канута? А истината е, че имат напълно съвременни кораби. но истината е и, че повече се набляга на военна продукция. И като гледам тоталната мания на куп народ да ги смаже и разпарчоса, имат основание. Правят хората. возил съм се на почти нова русска комета - в Несебъл вървяха в соца .лети си машината нищо и няма. Но не съм ес возил на голям кораб не мога да кажа какво е. но щом строят атомни ледоразбивачи няма съмнение, че ако има пари и се амбицират ще построят и голям круизър. Впрочем въпроса е дали им е нужен? да, това е глезотия за богати хора, туристи. А там олигарсите си имат свои яхти за милиони. Повечето хора едва ли имат пари за скъпи круизери? Средната класа ходи където и е кеф. защо да правят е въпроса? Вероятно ако не бе паднал курса на рублата можеше и да направят? Но едно е сигурно - повечето от вас даже не познават съвремието на Россия. Не, че аз го познавам, но от това, което чета в разни новинарски сайтове имат доста хубави изработки. Има хора оценят това и купуват от тях.