Last news in Fakti

14 Март, 2017 16:54 918 4

Станишев: ЕС на две скорости рискува да стане Европа на две класи

  • сергей станишев-
  • мартин шулц-
  • европа на две скорости-
  • ес
Станишев: ЕС на две скорости рискува да стане Европа на две класи - 1

"ЕС на две скорости рискува да стане Европа на две класи. Накрая решението ще е съвсем различно от предложените пет сценария на Юнкер. Но затова ние, социалистите, трябва да останем единни и да се борим за повече интерграция там, където тя е необходима".

С тези думи председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев призова в Берлин левите премиери и лидерите на партиите-членки за единност в отстояването на ценностите на Европа, съобщиха от офиса на Станишев.

"За страните от Централна и Източна Европа най-големите ползи от присъединяването са Кохезионната политика и свободното движение на хора. Гражданите и правителствата на тези държави направиме редица компромиси и положихме много усилия, за да могат страните ни да се присъединят към Съюз на ценности.

С посланието за две скорости на практика мотивацията на обществата в тези държави рязко ще намалее. И гражданите им ще са тежко разочаровани. С този сценарий рискуваме да постигнем тежко разделение и Европа да стане на две класи".

На втория ден от заседанието на Конвента на новосъздадената организация - Прогресивен алианс, бъдещето на Европа и световните предизвикателства коментираха представители от цял свят. Премиерите на Португалия и Швеция - Антониу Коща и Стефан Льовен заявиха, че не приемат като "нова желязна завеса" сценария за Европа на две скорости, но че европейските страни трябва да останат единни и силни заедно.

На форума присъства и Мартин Шулц, когото немските социалдемократи издигнаха като кандидат за канцлер в битката срещу Ангела Меркел на предстоящите парламентарни избори в края на септември.

"Ако искаме да променим Европа, да я направим такава, каквато ни харесва, трябва да имаме мнозинство. Т.е, трябва да печелим избори. ЕС не е Брюксел, Еврокомисията или Европарламентът. Той е преди всичко страните, които членуват в него. Колкото повече леви премиери има в управлението, толкова повече имаме шанс да отстояваме бъдещето на единна и обединена в ценностите си Европа", заяви Шулц.

"Изборът на Мартин Шулц за канцлер на Германия ще промени изцяло политическия пейзаж в Европа. Тогава вместо за ЕС на няколко скорости, ще говорим за лидерска визия за общото ни бъдеще. Мартин е изключително успешен - само за 6 седмици той качи подкрепата за партията си с 11%. Германците, а и европейските граждани искат визионери, които знаят пътя напред.", коментира Станишев участието на лидера на социалдемократите в кампанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    13 0 Отговор
    Че то и сега сме на няколко класи бе Станишка-всички това го виждаме. А ни сме в най-нишата класа--роби-факт. Та не ни отваряш очите ти...
  • 2 мъжкар

    9 0 Отговор
    То това е основната цел на така наречения ЕС да има първа и втора класа а за българите специално има измислена и ТРЕТА КЛАСА.Станишка ти добре се ояде покрай новата службичка хем си безгласна буква и от теб нищо не зависи хем си лапаш голямата заплатка хем си живееш животеца покрай далаверките в БСП а народа боли те оная работа за него.
  • 3 Българин

    7 1 Отговор
    Този как не го е срам да се показва че и да се изказва
  • 4 Социалист

    3 1 Отговор
    Станишев иска хем да се вози без билет хем да бъде в първа класа. Е на това се вика нахалство. Все някой трябва да заработи разходите по пътуването иначе влака ще спре. Колко доклада му написаха от евросъюза за съдебната система, за корупцията, реформа на администрацията нищо не направи, а сега се учудва, че му отреждат трета класа. От лична гледна точка той е подобре от много европейски политици. Глупаците сме ние, че не му държим сметка защо сме в трета класа и защо точно той е в европейския парламент.
Новини по държави: