Last news in Fakti

15 Март, 2017 07:49 1 364 1

Изтекоха данъци на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • данъци-
  • президент

Документи показват негови плащания от 2005 г.

В американските медии изтекоха данъчни декларации на президента на САЩ Доналд Тръмп от 2005 г., съобщи Би Би Си.

През тази година той е платил данъци в размер $ 38 млн. при постъпления от $ 150 млн. Две страници от данъчните декларации бяха разпространени от канала MSNBC. От там обаче не дават информация за това от какъв източник са получили документите.

От Белия дом обявиха, че публикуването на документите е нарушение на закона.

Тръмп отказа да разкрие данъчните си декларации по време на предизборната кампания. Така той наруши дългогодишна традиция на кандидатите за президент.

Документите показват, че през 2005 г. Тръмп е заплатил $ 5.3 млн. във формата на федерален данък и още $ 31 млн. под формата на т.нар алтернативен минимален данък.

Посочените плащания са с около 24% по-високи от тези на средностатистическия данъкоплатец. Те обаче са с 27.4% по-ниски от стандартните данъци за хора с по-високи доходи.

Тръмп вече беше обвинен, че е участвал в схеми, които са му помагали да не плаща данъци. Той отхвърли обвиненията. Очаква се неговата реакция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Трамп си го премести