Last news in Fakti

15 Март, 2017 18:59 1 356 0

Бомба във Финансовото министерство в Берлин

  • германия-
  • бомба-
  • волфганг шойбле-
  • пакет

Експлозивната смес е била поставена в нефабрично изработени фойерверки

Пакет с експлозиви беше открит в германското министерство на финансите в Берлин, съобщи столичната полицията, цитирана от ДПА и АП.

Пакетът е бил изпратен в министерството по пощата. Служител, отговарящ за кореспонденцията на министерството, бързо го оценил като подозрителен и повикал експерти по експлозивите. Последните унищожили пратката с контролирана експлозия.

Няколко стаи от сградата били временно евакуирани.

По данни на берлинската полиция експлозивите в пакета са били с ниска мощност, подобни на използваните във фойерверки. Те обаче са можели да причинят многобройни травми, ако бомбата беше избухнала при отварянето. Говорител на полицията съобщи, че пакетът е пристигнала днес сутринта. Той отказа да съобщи кой може да го е изпратил и заяви, че разследването продължава.

Експлозивната смес е била поставена в нефабрично изработени фойерверки, които са щели да се взривят при отварянето на пакета, за да нанесат сериозни наранявания, информира "Билд".

По случая тече разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: