Last news in Fakti

15 Март, 2017 21:23 2 804 10

Турция "експулсира"  холандски крави 

  • турция-
  • холандия

Южните ни съседи отказват да гледат животните заради дипломатическата криза между двете страни

Турция "експулсира"  холандски крави  - 1
Снимка: Shutterstock

Асоциацията на турските месопроизводители реши да върне обратно в Холандия първокласни крави. Южните ни съседи отказват да гледат животните заради дипломатическата криза между Анкара и Амстердам, разразила се през последната седмица, пише "Хюриет дейли нюз".

Бюлент Тунч, председател на асоциацията, заяви пред турските медии, че символична пратка с около 40 говеда от породата Холщайн-фризийска вече е била изпратена на Холандия.

Холандските крави Холщайн вече са много разпространени у нас. Но тази порода започна да създава сериозни проблеми", каза той пред Анадолската агенция. "В бъдеще ние не искаме животински продукти от Холандия", добави Тунч.

По думите му Турция трябва да се съсредоточи върху отглеждането на свои собствени говеда, тъй като има качествени породи.

Първата пратка е била изпратена обратно в Холандия от млекопреработвателно предприятие в Чанаккале, Западна Турция.

На 11 март холандските власти не позволиха на двама турски министри да правят предизборна агитация в страната им за предстоящия в Турция референдум за конституционни промени. В отговор Анкара реши да забрани на холандския посланик, който пътуваше извън страната, да се завърне на работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ссс торбалан

    30 2 Отговор
    Холандия да експулсира 40 хил. турски "говеда" обратно в страната им!!!
  • 4 681 БЪЛГАРИЯ

    13 4 Отговор
    Дайте на фесовете прасета с чалми !
  • 5 Диди

    5 6 Отговор
    Знаете,че днес в Холандия имаше избори.Руте спечели,крайно десните на Вилдерс не можаха да имат успех за властта.Това е добре за Европа,сега през април ще се надяваме Макрон да спечели,а не Марин лъо Пен.
  • 6 Диди

    7 2 Отговор
    Това с кравите е номер,да покажат че държат на Ердоган.Просто е глупава постъпка.
  • 7 OMG WTF

    14 2 Отговор
    Тия малоумници и на рубларастите се дървеха, ама после ердоганя беше готов да врътне един минет на Путин... Сега пак почнаха да се дървят... Европа само трябва да затвори границите си за фесовете и да спре турските тирове, и ердоганя още на следващия ден ще е със смъкнати гащи в поза партер. Много просто човече е тоя...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 психолог

    4 0 Отговор
    КОМШУ дайте ги в България ние ще ги изядем !
  • 10 Хасан

    0 0 Отговор
    Не дей така бащице! Жените недостигат.
Новини по държави: