Last news in Fakti

18 Март, 2017 21:02 1 910 4

Тръмп: Германия дължи огромна сума пари на НАТО

  • доналд тръмп-
  • ангела меркел-
  • нато-
  • германия

Това написа държавният глава на САЩ в Twitter

Тръмп: Германия дължи огромна сума пари на НАТО - 1
Снимка: БТА/АР

Американският президент Донлад Тръмп твърди, че Германия дължи "огромна сума пари на НАТO" и СAЩ "трябва да получат повече" отбраната, която оказват на европейската държава.

Държавният глава обяви това в социалната мрежа Twitter.

"Независимо какво сте чули от ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, имах СТРАХОТНА среща с германския канцлер Ангела Меркел. Въпреки това Германия дължи... огромна сума пари на НАТО и трябва да плаща повече на САЩ за мощната и много скъпа отбрана, която ѝ осигуряваме", написа Тръмп

Днес бе първата официална среща между Доналд Тръмп и Ангела Меркел след избирането на Тръмп за президент на САЩ. В предизборната си кампания той остро критикуваше политиката по приемане на бежанци от страна на Меркел.

Двамата обсъдиха и членството на Германия в НАТО. Въпреки претенциите на Тръмп, Меркел отговори, че е съгласна страната ѝ да увеличи разходите си за отбрана до 2% от брутния си вътрешен продукт, но поетапно - до 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    16 1 Отговор
    Боса на квартала си иска рентата
  • 2 кроко

    19 7 Отговор
    Има ли още някой да не му е ясно че със всяването на страх от Русия, САЩ се старае да си продава старите или нови оръжия. А вече се прави и като откровен рекет. Дано най-накрая меките европейски глави го проумеят.
  • 3 Глупак

    14 6 Отговор
    Германия е вече чисто американска колония.
    Няма никакъв политически суверенитет.
    В основата на немските концерни след първата световна война са американците
    СЕГА ВИЖДАМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ
  • 4 Kcaniba

    3 2 Отговор
    Германия е окупирана територия от 1945 !!!
    Ще си плаща колкото и се каже за това удоволствия!!!
    Демократично си е!!
    "Свободата на словото" и русофобията са част от задължителните процедури на свободата!!!